För kallt… 2012-02-05

Av Fondan, 2012-02-05 12:54

Eftersom det varit dåligt morgonfiske tog vi lite sovmorgon idag. Björn dök upp strax innan halv 10 och redan då märkte vi att det var ruggit kallt. Inte mer än -10 grader men en bitande ostlig vind gjorde att fingrarna värkte när man baltat i vattnet en stund.

En pinne på 2,7 kg räddade dagens korta pass...

Det var ingen större huggsexa på våra beten heller och när vinden tilltog vid 11-tiden så fick vi nog. En liten gäddsnipa hann det dock bli och det är ju alltid roligt att slippa FF-pass.

Får se om solen håller sig framme och vinden mojnar längre fram i eftermiddag så kanske det blir en tur med sparken och lite pimpefiske.

6 svar på “För kallt… 2012-02-05”

  1. Martin skriver:

    Tjena, har hört att Landsjön ska vara bra att pimpla abborre på , skulle du kunna ge några tips på vart det är bra? tänkte testa nästa helg.

    Hur tjock är isen?

    M.v.h. Martin i Tenhult

  2. Fondan skriver:

    Hi Martin, jag pimpelfiskar ytterst sällan själv så jag kan nog inte bidra med några tips på det området. Men jag tycker man ser pimplare överallt på sjön som börjar i kanterna och går ut mot mitten. Själva har vi fått lite borrar både på djupt och grunt vatten de få gånger vi testat så det är nog bara att prova sig fram. Kanske någon annan som läser detta kan bidra med några bättre platser?

    Isen håller över 20cm på de ställen vi kört hittills och det enda jag vet om ev osäkra platser är längst med den nordvästra kanten, det var ju där någonstans skridskoåkarna gick igenom förra veckan.

    Sketfiske till helgen och återkom gärna med en liten rapport!

  3. Mathias skriver:

    hej! hade tänkt ismeta på landsjön till helgen som kommer, men mildvädret är oroväckande, hur ser isen ut nu? hade gärna åkt och kikat men bor ju en bit ifrån. hur funkar sill i landsjön?

    mvh/ mathias

  4. Fondan skriver:

    Hej,

    var nere och borrade ett hål 20 meter ut från land igår kväll och det såg inte ut att ha tagit på isen i veckan. Torrt på ytan, hård och klar is hela vägen ner >25 cm men mtp mildvädret och regnet är det nog läge att vara försiktig, kan kanske variera på olika ställen?
    Vi (läs MartinT) provade sill och makrill ett par gånger förra vintern men det var helt dött samtidigt som vi fick bra med fisk runt omkring på mört. Nu var det riktigt stora sillar han betade med men vi var ändå skeptiska efteråt…

    //Fondan

  5. Mathias skriver:

    hej igen!

    tack för en bra rapport! ja man får nog passa sig lite, flytoverall och isdubbar är ju alltid på. typiskt, preparerade ett gäng sillar i veckan. rensade men fyllda med sillmos. luktar nog gott för gäddan. värt att försöka iaf. men får bli mörtköp med då! btw klockrent att du la ut en israpport när isen började ölägga sig. uppskattas!

    /Mathias

  6. Fondan skriver:

    Hej igen,

    De sillar vi provade med förra året var helt opreparerade och väldigt (gigantiskt) stora…

    Var nere vid sjön nu i eftermiddags isen börjar släppa inne vid land. En bit ut var det fortfarande 27-28 cm is men det gäller nog att vara försiktig!

    //Fondan

Lämna ett svar