Nu börjar det roliga… 2016-06-05

Av Fondan, 2016-06-05 11:29

Fin storlek på betesfisken...

I torsdags uppenbarade sig det första riktiga stimmet med mindre betesfisk inne på grundare vatten och då brukar ju abborrarna inte vara särskilt lång därifrån. Eftersom jag var ledig på fredagseftermiddagen var jag inte sen med kastnätet, betade sedan på dessa små mumsbitar under ett flöte och där var dom ju! Det small till i flötet direkt gång på gång och även om dom bara var i storleksordningen 2-4 hg infann sig den där härliga abborre-känslan som man längtar efter varje vår :D

Lite senare framåt kvällen kom Björn förbi för att försöka meta upp en gös men det ville sig inte den här gången heller… Men några fina abborrar och 3 gäddor hann vi ändå med innan solen började sänka sig mot horisonten och det började bli dags för ål-mete.

Stämningsfullt...

Vid 21-tiden dängde Martin och Christian ut varsitt ålamete på botten. Själv avvaktade jag en stund för att undvika mörtpillen men dom uteblev nästan helt den här kvällen.

Efter en trög inledning med endast en mört upp för Martin och därefter kulinarisk korvgrillning ylade det äntligen till i mitt napplarm strax efter halv 12. Fisken satt direkt och kämpade väldigt bra men visade sig till slut inte vara på mer än strax över 1,2 kg. Men en fisk är alltid en fisk, speciellt vid ålmete som kan vara ganska händelsefattigt med flera blankpass utan ett endaste litet pill. Som avslutning på kvällen satte sedan Christian en mindre ål runt 800 g innan det strax efter halv 2 var tack och godnatt för den här gången.

1209/81...

Home again...

Igår lördag tog vi golfrunda i det underbara vädret innan vi satte oss på bryggan med en pilsner i solnedgången. Ingen betesfisk i sikte men efter lite mäskande med diverse godsaker fick vi i alla fall fram några stycken utanför bryggan som sedan även drog till sig några borrar. Inget över sig fiske men några stycken mellan 2 och 4,2 hg fick vi plus en liten gäddsnipa.

Inte så stor men nöjd iaf...

4,2 hg och lite mer nöjd...

Lämna ett svar