Update… 2016-09-10

Av Fondan, 2016-09-10 23:09

Påslag...

Händer inte så mycket just nu. Varmt sensommarväder, bra mörtfiske men kasst gäddmete. Visst, en och annan gäddsnipa hälsar på men dom är inte så väldigt intresserade i det varma vattnet och verkar bara hugga lite lojt om dom råkar passera förbi betesfisken.

Kort men tjock...

Några korta kvällspass ål-mete på vardagarna har endast givit resultat vid ett tillfälle när en kort tjock ål på strax under 1500g hittade fram till maskhögen på botten men annars har även detta fiske varit tämligen dött.

Fin fisk på toppknutet...

Dock en lite rolig episod ikväll när jag flötmetade mört och en gädda fick korn på en fisk som nappat på maggoten och högg in. En kraftig virvel i vattenytan bakom flötet indikerade att det var någon mer än jag som var intresserad av bytet och sekunden senare blev det ett ordentligt böj på mitt tunna toppknutna glasfiberspö. Ingen håv eller nå’t annat på plats för att landa en gädda så det var bara att påkalla hustrun som kom till undsättning med lite utrustning.

Men även denna gädda var lite slö av värmen i vattnet och kunde utan besvär håvas, vägas och returneras utan några större problem. Inte var dag man får pilla ut en krok storlek 12 ur en gäddkäft men den här gången slutade allt väl :)

Lämna ett svar