Tydligen dax att komma fram igen… 2017-02-28

Av Fondan, 2017-02-28 20:59

Andaktsfulla sjöfåglar...

Efter ett nästan ofattbart miserabelt isfiske denna vintern känns våren allt mer välkommen.

Det milda vädret och lite regn på det har mjukat upp isen rejält redan och öppnat upp ”standard-råken” utanför udden som i år dock har flyttat sig några meter bort. Isen runt omkring verkar fortfarande vara decimetertjock men otäckt mjuk och då känns det skönt att kunna stilla fiskesuget från landbacken även om vassen just där ställer till det lite.

Idag var det dags för årets första ”råk-mete” och en flötesmört åkte ut strax efter kl 17. Förhoppningarna var väl kanske inte sådär jättestora efter vinterdebaclet och förvåningen blev desto större när jag satt mig ner efter utkastet och insåg att flötet redan var väck. Jodå, det löpte ut lina så det var bara att sätta emot . Hyfsat motstånd direkt men tyvärr släppte det redan efter någon meter. F-n, det finns alltså fisk här utanför trots allt… :)

6,7 kg kort med rejäl kulmage...

På med ny mört direkt och ut igen och förmodligen var hon kvar på ungefär samma ställe för det dröjde mindre än 10 minuter innan det var dags igen. Betesfisken var även denna gång lite större så nu lät jag det vara medans linan löpte ut sakteliga. Men när det satte ordentlig fart drog jag till och denna gång svarade det fint. Ingen tyngre drill och motstånd i det iskalla vattnet så det blev bara upp i håven och snabbt tillbaka i vattnet igen efter mätning och vägning. Nu hade jag ingen mört kvar i hinken men nöjd och glad samlade jag ihop prylarna och gick hem.

En bra premiär på flötmetet och riktigt kul att få drilla en någorlunda fisk igen :)

Lämna ett svar