Första helgen på is… 2018-02-11

Av Fondan, 2018-02-11 19:06

Snipa liten på lördagen...

Vintern har varit precis lika kass som förra och förrförra året men till slut bar isen :) På lördagen var det 6,5 cm is och dåligt fiske, 5-6 fäll och bara en liten snipa runt 3 kg upp. På ekolodet kunde vi se en massa attacker på mörtarna som inte märktes på spö och napplarm så det försiggår nog en hel del aktiviteter där nere som vi aldrig noterar på ovansidan isen :o

Störst denna gång, 5,12 kg...

Efter en kall natt hade isen byggt på sig lite till och höll på söndagen c:a 8cm. Daniel inledde dagen direkt med två snabba snipor med bara någon kvarts mellanrum men sedan var det ganska dött fram till 13-tiden när Christians vippa skramlade till. Upp kom en välmatat mellansnipa på 4,5 kg och därmed var hans första ismetesgädda för säsongen hemma. Kort därefter gav han och Daniel upp och precis när vi hörde bilen köra iväg kom två fina hugg på mitt innersta spö. Tyvärr slutade det med bortrövad mört men precis när jag betat på igen kom ett låååångt intensivt ylande på napplarmet. Darko och jag tittade bort mot det nybetade hålet men där var det tyst. Det var hålet strax utanför med en ynkligt liten mört under 10cm nära botten som fått liv och när mothugg och drill var över kunde vi mäta och väga hem dagens största fisk på 5,12 kg. Det är mao inte alltid stor betesfisk som gäller… :)

Sen var det tyst och lugnt en stund igen men precis när vi börjat prata om att avsluta dagen fällde Darkos vippa längst ut till höger. Språngmarsch dit och visst rullade det ut lina lite sakta. Efter ett välriktat mothugg kunde även Darko torka bort FF-stämpeln och stoltsera med en grann fisk på 4,84 kg. Nu hade alla fått fisk (utom Björn som inte kunde motstå soffvärmen framför TVn och lämnat tidigare) och därför var vi nöjda med ismetespremiären anno 2018 :)

Christian, 4,48 kg...

Sista fisk på söndagen, 4,84 kg...

Lämna ett svar