Udda fiskepass… 2010-06-13

Av Fondan, 2010-06-13 23:34

I väntan på de där underbara varma och vindstilla sommarkvällarna med abborrfiske nöter jag vidare med jerkpåken. Idag klarnade det faktiskt upp lite framåt kvällen men det fortsätter blåsa om än mindre än de senaste dagarna.  Hade ett kanonfint hugg direkt som var med en kort bit men det ville sig inte så ut med grejorna igen. Riktigt kul att kasta en tung jerkwobbler i kraftig medvind, man når ända bort till nästa vassrugg och det öppnar ju upp för nya möjligheter.

Och lååångt där borta fattade denna lilla 2,5-kilos madam tycke för den framdansande wobblern. Det kändes som en hel evighet att veva hem…

Efter avkrokning och förevigande av det maffiga garnityret fick hon sedan simma tillbaka bort mot vassruggen igen. Bytte därefter betet mot ett betydligt tyngre och började kasta rakt ut mot djupare vatten. Med ett tungt drag når man ut på ungefär 6-8 meters djup och eftersom det är väldigt rent och fint på botten där ute kan man låta det sjunka ända ner till botten innan man börjar jerka hem.

Nu small det till ordentligt och blev riktigt jobbigt att veva. Jippi, här kommer ett fint pb tänkte jag. Väl framme några meter från mig rusade det ner på botten och in under bryggan och jag fick fick parera så att det inte snodde runt rören till flytbryggan. Nu såg jag för första gången något ljus nere vid botten men va’fan, långt och smalt och inte alls den bamsepredator jag förväntade mig.

En slemmig jävla ÅL !

Som snurrade lina och tafs flera varv runt sig och smetade in allt i sin väg med ett flera mm tjockt lager segt slem.

Jag fick ta på mig ett par hanskar och gnugga in dom med sand innan jag lyckades få grepp på den och efter flera försök lyckades jag väga in den på 1,2 kg. Sedan var det samma äventyr att få tillbaka den i vattnet igen men väl där så simmade den lugnt och fint ut från stranden och ut mot djupet.

Tyvärr kan jag inte registrera den här ålen eftersom den inte hade kroken i munnen när jag lyfte upp den så det blir till att vänta på ålametet lite längre fram i sommar. Men det är ju den andra ålen jag tar från bryggan så bevisligen finns dom där ute på djupet !

4 svar på “Udda fiskepass… 2010-06-13”

  1. Haha, vad häftigt med ålen! Vi får ta en ålkväll nere på stranden när det blir lite varmare om kvällarna.

    Och vilka bra bilder det blir med din nya kamera!

  2. Magnus skriver:

    Tufft!! Inte illa med en ål på jerk, även om den var felkrokad ;)

  3. Fondan skriver:

    Hehe, ja så det kan gå :)
    Pratade med Martin förra veckan om kväll/nattfiske med grill och bärs efter midsommar så fundera på det. Har redan säkrat en hink full med dm-långa daggmaskar (jaja, inte till grillen då…)

  4. Magnus skriver:

    Hehe, mask på grillen! Vem vet, kanske en riktig hit?! Med lite ”ass kickin hot cajun sauce” smakar allt starkt och gött..
    Ja, det vore en enastående idé faktiskt!

Lämna ett svar