Påskhelgen… 2016-03-28

Av Fondan, 2016-03-28 21:13

Härligt väder mesta delen av påskhelgen och även lite fiske i pauserna mellan spadtagen i trädgården. Även mörten har kommit igång och börjat nappa om än inte med lika explosiva hugg som det brukar vara på sommaren men kul ändå att kunna hålla med egen betesfisk redan. Ett gäddpass på lördagen gav en ynka liten snipa på runt 1,5 kilo som lyckades trycka in en nästan 30 cm biffig mört i truten! Det var nog inte mycket mer än 20 cm som skiljde i längd på dom fiskarna… :o

Störta mörten på 32cm...

Söndag eftermiddag kom Daniel och Christian och hälsade på med varsitt gäddspö. Senare dök även Darko upp men tyvärr var fisket mer än uselt denna dag med endast ett hugg på Christians bottenmete. Men vi hade lika trevligt för det med kaffe, pizza och en massa tjöt plus att vi bar ner bryggan i vattnet så nu skall den bara ut utanför udden och sedan kan fisket starta på allvar :)

Och idag Annandag påsk blev det ytterligare en stunds mörtmete för ytterligare påfyllning av förrådet. Mestadels stora biffiga mörtar mellan 25 och 30 cm än så länge men det blir säkert mer normal storlek på dom med stigande vattentemperatur.

Är det någon som behöver stor mört till gäddmete eller flötestrolling är det bara att hojta till.

2 svar på “Påskhelgen… 2016-03-28”

  1. Mattias Andersson skriver:

    Tjena! Läste att man kunde höra av sig till dig angående mört till mete/flötestrolling. Jag är intresserad av att köpa större mört, gärna i form av Deadbait. Hör gärna av dig till mig på min mail om du har möjlighet att kunna fånga och förvara ett 20-tal mörtar. Ju större desto bättre :) Betalar såklart för både fisken och hantering/arbete med att förvara o förpacka dom styckvis eller portionsförpackade.

  2. Fondan skriver:

    Hej, har precis skeppat iväg de flesta stora men det skall nog lösa sig. Jag återkommer på mailen.

Lämna ett svar