Brygga i… 2018-05-13

Av Fondan, 2018-05-15 22:01

Äntligen på plats...

Pga det höga vattenståndet kom bryggan på plats några veckor försenat i år. Fördelen å andra sidan var att vattentemperaturen redan kommit upp i +15°C (!) och det är en vansinnigt stor skillnad att stå en stund i vattnet i sjöstövlar om man jämför med kanske 4-5 plusgrader som det annars brukar vara i början/mitten av april…

Gäddleken är på upphällningen och det plaskar mindre och mindre längst in i vassarna. Samtidigt som det börjar vaka mer och mer på ytan en bit ut med stora fina gäddryggar som snurrar majestätiskt i solnedgången. Detta tillsammans med lekskadorna på fisken man får upp tyder på att det snart är över för denna gång.

Lite oroväckande dåligt med mörtnapp på botten dock men det kanske är den stora temperaturhöjningen i vattnet på kort tid som triggat igång även den leken. Då har dom ju annat att tänka på och är inte heller på ordinarie plats en bit ut på djupet. Men än så länge finns det lite reserver i sumpen och tur är väl det eftersom gäddmetet går riktigt bra just nu :)

Tydliga lekskador lite här och där...

Tunn, lång och hungrig på 30 cm mört...

Lämna ett svar