I år är det jerkbait som gäller 2010-04-12

Av Fondan, 2010-04-12 22:50

Som jag skrev här tidigare så har jag under vintern tröttat ut nästan alla fiskepolare med allehanda frågor om utrustning för jerkbaitfiske. Kollade sedan runt på diverse sidor på nätet och bettade också på några rullar på Tradera men eftersom priserna inkl frakt hela tiden hamnade ganska nära nypris så bestämde jag mig i stället att satsa på ett nytt set (rulle och spö). Men när jag sedan skulle prova grejorna i Huskvarnaån förra helgen så funkade det inte att frikoppla rullen! F-n, DOA (Dead On Arrival) så det var bara att packa ner rullen och skicka tillbaka för service…

Jag har även ropat in några färgglada billiga wobblers på Tradera under vintern och för att i alla fall kunna prova dessa så hängde jag på min 35 år gamla Cardinal66 på jb-spöt. Det var ju naturligtvis ingen större nyhet att kasta med den men man fick ju testa ett betydligt styvare spö än de man haft tidigare och slänga lite tyngre wobblers. Och även börja fundera på hur man skall veva in och se hur de olika wobblerna uppträder i vattnet när man rycker.  Det kräver nog en del träning för att få en maximalt aptitretande gång i vattnet och även undvika att wobblern hänger upp sig i tafsen (märkte jag…). Men en riktigt kul form av fiske tycket jag !

Och nu i solnedgången ikväll lyckades jag faktiskt lura en gäddusling att inte kunna motstå en av de mer yvigt dansande och färglada wobblerna.  

Ingen tungviktare men det blev årets första firre efter isfisket så nu är man på g !

4 svar på “I år är det jerkbait som gäller 2010-04-12”

  1. Magnus skriver:

    Yeeehaaa! Gott Anders! Så ska det se ut!

  2. Andreas skriver:

    Härligt! Några tips. Testa en Titantafs så brukar inte krokarna hänga upp sig. Sen om du vill ha ut maximalt av varje bete så kan jag rekomendera dig att satsa på 5 kanske 6 inte mer än 7 olika beten i början. Lär dig att fiska rätt med dom först så kommer du fånga betydligt mer o större fiskar än om du kör med 15 olika sorter som du inte vet hur du ska fiska in. Det skiljer oerhört mycket på olika jerkbait när det gäller fisketeknik och fel teknik gör garanterat att du inte fångar lika mycket fisk. Jag gjorde själv felet när jag började med jerk att köpa för många olika typer av beten i början. Ha det gott o grattis till första öppetvattengäddan!

  3. Björn Hegestrand skriver:

    Hördu!
    Låt nu gäddorna leka färdigt innan du plockar upp dom. Vi ska ha många och stora gäddor till vintrarna framöver.
    Du pratar om dina specialdrag Anders. Det vet ju både du och jag, att när gäddorna är i hugget så hugger dom till och med på en hundskit. Ha de gott och så hjälper vi till att krossa 08:orna (raggarna) ”animalgarden”.

  4. Fondan skriver:

    Björn, om du tittar lite till vänster nedanför backen på vägen till golfbanan varje dag så kan du se att sjön ligger kvar på samma ställe även under golfsäsongen! Fast vattenytan är lite mjukare så här års så du kan lämna borr och ispik hemma.
    Om du vill kan jag hjälpa dig fästa en spöögla och rulle på drivern också så kan du ju fiska och gosa med klubban samtidigt… :)

Lämna ett svar