Ömsom sol, ömsom regn, ömsom halv storm 2010-08-31

Av Fondan, 2010-08-31 23:51

Helgen startade bra på lördag fm med hyfsat varmt och vindstilla och som gjort för att prova lite jigg-fiske efter abborre. Drog iväg med båten runt lunch och hann väl sisådär 500 meter innan det började blåsa upp och en åskknall hördes vid horisonten. En liten borre runt 3 hg blev det innan vädereländet fortsatte med ösregn och eftersom jag inte hade några regnkläder med mig så det var bara att dra full gas hem igen :(

Sedan fortsatte skitvädret hela eftermiddagen ända fram till kvällen då det helt plötsligt mojnade och blev vindstilla igen och eftersom man fortfarande var lite fiskesugen blev det till att rigga upp ett ålmete. 

Det blev en mycket lugn och stilla väntan och det enda som hördes var det svagt susande ljudet på avstånd från automovers som numera sköter om gräsklippningen i många trädgårdar nattetid.

Men när jag kom tillbaka efter att ha lämnat spöt obevakat någon kvart och utan att hört ett knyst från nappalarmet så ser jag att linan hänger ner från spötoppen och tangerar marken innan den flyter vidare ut på vattenytan och då blir man ju lite misstänksam. Så jag sträckte upp linan med spolen och ser då att det rycker lite lätt i spötoppen så efter några sekunder drar jag till och känner ett svagt motstånd. Ingen större bamse det känns direkt men ändå lite kul att få avluta kvällen med en liten rackare.

För statistikens skull vägs, mäts och plåtas firren och när man ser bilderna på dessa skapelser så känns det väldigt självklart att vara försiktig och se till att dom kommer tillbaka i vattnet oskadda igen !

Lämna ett svar