Ispremiär 2010-12-05

Av Fondan, 2010-12-05 20:07

Efter lite sovmorgon stegade vi förväntansfulla ut på den lätt snötäckta isen vid 9-tiden idag. Skulle isen hålla redan den 5/12 !?? Vi provborrade några gånger allt eftersom vi gick längre ut och konstaterade att det inte var mindre än 15 cm någonstans och när vi såg flera fiskare ute på isen en bit söderut så kändes det safe. Martin riggade tre ismetesspön och jag ett och sedan satte vi oss och väntade. Inte mycket hände och efter 1,5 timme tog vi kaffe och macka. Vi hade ju varit lite väl sent ute på morgonen det visste vi men det var behagligt väder med -2 grader, svag vind och lite lätt fnyksnö så humöret var på topp.

Första gäddan i vinter signerad ThomassonVid halv 12-tiden upptäckte Martin att hans ‘flagga’ hade åkt ner någon dm så han rusade bort och upptäckte att det var slaklina så det blev ett snabbt motryck. Det blev motstånd direkt och upp drillades säsongens första is-gädda. Grattis Martin, visserligen bara strax över 2 kilo men nu var vinterfisket 2010-11 igång på allvar !

Kort därefter böjde det till på Martins andra spö och denna gång blev resultatet en snipa på 1,6 kg.

Sen dök en yrvaken Mibe och ytterligare en Martin upp på isen, det hade tydligen blivit lite sent kvällen innan men det var ändå precis lagom för nu blev det fäll även på mitt spö. Tyvärr hade jag precis gått iväg en sväng men Martin räddade upp situationen och lyfte upp dagens 3:e gädda som vägdes in på runt 2,6 kg.

Sen var det stiltje igen en stund men plötsligt fick Martin fart på benen och rusade bort mot spöt längst bort. Vi såg hur hans spö böjde kraftigt och när han började ropa efter verktyg förstod vi att det var något större på gång. Det bler några fina rusningar och när Mibe kavlat upp skjortärmen och tagit ett stabilt gälgrepp landades en fin madam på 5,8 kg. Grattis igen Martin !

Snöandet tilltog nu och det blev snabbt mörkare så vi beslutade för att call it a day och gick in och avslutade dagen med lite pizza.

En helt ok och rekordtidig ismetespremiär !

För lite levande bilder från dagen, klicka på nedanstående länkar:

Martin drillar liten fisk
Martin drillar en lite större fisk


3 svar på “Ispremiär 2010-12-05”

  1. Magnus skriver:

    Härligt att det blev firre på ispremiären!
    Jag hade kommit ut om jag inte lovat att sköta tvätten idag. På eftermiddagen var det sedan kalas, så nu sitter jag här och läskas istället. Vad tog de på? Dött, levande?

    Ps. Hoppas på fler chanser ;)

  2. Mibe & Martin skriver:

    Tack för en trevlig dag på Landsjön!
    Skitfiske :)

  3. Fondan skriver:

    Magnus, ja det blev en kul premiär. Skönt väder och några fiskar trots så få riggade spön (levande bete). Det ser ju ut att kunna bli många pass i vinter (om isen får vara kvar) så räkna med 15-20 möjligheter till :)

Lämna ett svar