Mellandagarna på dagarna… 2010-12-29

Av Fondan, 2010-12-29 20:50

I morse var det dags igen att vakna till väckarklockan efter nästan en vecka med en massa julmat och allmänt slappande. Det gick väl si så där men efter många om och med så var man uppe ur sänghalmen och fick i sig några koppar kaffe och en macka. Termometern visade ‘bara’ -7 grader vilket var betydligt bättre än prognosen som utlovat minus det dubbla så det var ju positivt.

Vid 8.30-tiden var vi ute på isen med prylarna och drog igång motorborret. Ingen tvekan om vad som är isfiskarens bästa vän och det tog inte många minuter innan vi fräst upp 8 hål med den nya klingan på 250 mm och betat på spön och angeldon. Tyvärr hade vi bara fått tag på minimal mört (endast någon dm långa) och hade dom inte haft klarröda ögon så hade man kunnat tro att det var löjor vi hade i hinken.

Efter en liten stund kom första fället på hålet närmast land och Björn hystade upp en halvkilos abborre. Inte så underligt kanske med tanke på sardin-storleken på betet…

Sedan var det lugnt en bra stund igen och vi fick i oss lite kaffe innan nästa vippa föll precis bredvid oss. Jag sprang fram och drog direkt och upp for en liten snipa på 2,10 kg. Sedan tog det inte många minuter innan det var dags på samma hål igen, denna gång en något mindre släkting som även den snabbt förpassades tillbaka ner i mörkret.

Strax innan kl 12 började vi plocka upp prylarna och när vi tagit upp hälften så föll det för 3:e gången på samma hål som tidigare. Björn som precis plockat upp på hålet bredvid rusade bort och fick upp ett större syskon till de tidigare på 2,54 kg som därmed blev dagens storsnipa.

Nästa gång får vi se till att ha lite större mört med oss ut så får vi se om det inte kan bli lite bättre vikt på fångsten.

Gott Nytt skitfiskeår !!

Lämna ett svar