Ljuset i tunneln… 2011-01-23

Av Fondan, 2011-01-23 20:32

Två härliga dagar med hyfsat fiske, fin is, vindstilla och en temperatur runt nollan får en att känna att det går mot vår. Dagens pass började som vanligt med att Björn var på plats först och i väntan på mörtleverans kutade han runt som ett skållat troll med borret och fräste upp isen. Ungdomarna som bar på mörtlasten var dock inte långt efter och de flesta spöna var riggade redan vid 9-tiden.

Tintin fick en bra start på dagen

Martin med dagens största på 5,25 kg

Sedan gick allt i en rasande fart och 8 gäddor från 5,25 kg och nedåt landades inom 2 timmar då det var dax att tända grillen och inmundiga kaffe och kaaw me bröö.

Dambesök från Spanien

Mitt i grillpausen ser vi hur Tintin, som ligger som ett dåligt fruntimmer på isen och pimplar abborre plötsligt får något konstigt i blicken och upp dyker ett gäng yngre spanska damer! Dom berättade att dom pluggade i Malmö och hade kommit till trakten för att se ”den stora sjön” och den småländska skogen men hamnade alltså på Landsjön i stället. Dom hade tydligen missar Vättern när dom körde förbi och någon skog hade dom heller inte sett och när dom såg oss ute på isen blev dom nyfikna på vad vi höll på med.  Vi förklarade läget och pekade på skogarna runt om oss och med munnarna fulla av kaaw med senap och ketchup visade vi kort på Martins stora gädda och berättade om isfiske, älgar och allt annat roligt som vi nordbor har för oss så här års. Tyvärr blev det ingen fisk under deras besök så någon ”demo” blev det inte och efter att ha tagit lite bilder på vår exotiska tillställningen så lommade dom iväg bort över isen mot bilen.

Fina tänder...

Sedan blev det bara 2 firrar till och vi kunde summera en härlig dag på isen med sammanlagt 10 gäddor.

Martin och Tintin spekulerade lite kring hur detta spanska sällskap kunde hitta till oss ute på Landsjöns is och det kretsade kring allt ifrån öronlappsmössor till flytoveraller. Vad dom slutligen kom fram till i bilen på hemvägen får dom väl berätta själva.

Fler bilder finns på Christians fiskedagbok

Ett svar på “Ljuset i tunneln… 2011-01-23”

  1. Trevlig fiskedag det där :)

Lämna ett svar