Sol, fågelsång och gäddfiske… 2011-01-12

Av Fondan, 2011-02-12 16:20

Vi hade även tur med vädret...

Dagens lite kortare fiskepass startade vid 8-tiden med -11,5 grader men så fort solen bröt horisonten blev det genast varmare och talgoxarna började drilla. Temperaturen la sig sedan stadigt vid -6 men med solens hjälp var det fantastiskt gott!

De första timmarna landade vi 5 gäddor mellan 1 till 3 kilo men sedan dog det ut. Thomasson som aldrig kunnat planera något i hela sitt liv hade bokat in jobb vid 10-tiden men kunde inte bärga sig utan kom förbi en sväng precis lagom till ett fäll och fick trots allt dra på sig lite gäddlukt på fingrarna att ta med sig till jobbet. 

Björn och Jörgen hade annat för sig på eftermiddagen och bröt upp strax efter lunchtid men som tur var lämnade jag mina spön kvar på isen och vid halv 2 när vi satt och solade började det yla konstant i mitt ena nappalarm precis bredvid där vi satt. Snabb språngmarsch fram och jag kände direkt att det här var nog lite större än det jag känt tidigare i vinter. Det blev många fina rusningar innan vi fick se en maffig bredsida genom hålet några gånger men när gäddmadamen efter en stund gav upp kunde vi bärga henne upp på isen.

Fin madam på 7,62 kg och årsbästa...

Efter snabb avkrokning, vägning och fotografering förpassades hon varligt tillbaka ner i hålet och efter någon minut bar det tillbaka ner till friheten igen.

Jag och Lotta satt kvar ytterligare en liten stund i solen innan vi avslutade dagen nöjda och belåtna med ett nytt årsbästa och även ett nytt ismetes-pb.

Om prognosen stämmer skall det bli lika fint väder i morgon också så kl 8 är det uppställning igen!



Hem och lägg på hullet lite till så ses vi snart igen...

Lämna ett svar