Heldag på isen… 2011-02-20

Av Fondan, 2011-02-20 21:20

Temperaturen visade -17 grader på morgonen vid 7.30-tiden och det såg sådär vitt ock krispigt ut. Björn var som vanligt på plats först och hade borrat upp några hål precis lagom till att solen bröt horisonten och när vi betade på de första mörtarna kände vi den där härliga värmen av solen mot kläderna.

Tintin drog dagens första firre, 4,32 kg stannade vågen på...

Några minuter senare dök även MartinS och Tintin upp och riggade snabbt sin spön. Sedan inföll lugnet under någon timme innan Martin hörde bjällerklang och vi såg ut över isen men alla vipporna var intakta. Men när vi tittade inåt land såg vi en yrvaken MartinT som stod och skramlade med sin säck.  Vi tyckte alla att det var kul att han valde isfiske med polarna denna soliga och fina dag framför att åka till Ullared !

Vi hjälptes åt att få ut Martins spön och innan vi var färdiga var det dags för första fället och Tintin kunde med frusna händer bärga dagens första dam, 4,32 kg. En bra start på dagen!

Vid 11-snåret var det kaffidax och Björn bjöd på Wienerkaaw med bröö från grillen. Och precis som alltid när händerna är fulla med kaffe och kaaw så fäller det !

MartinS med sin gurka...

Det blev 2 språngmarscher men inget direkt upphetsande tyvärr men nu fick både Björn och MartinS visa upp gädda på isen.

Sen inträdde lugnet igen och det dröjde ytterligare någon timme innan det var dags för MartinT att lägga benen på ryggen och kuta ut till spöt allra längst ut där vippan stod rakt upp.

MartinT med en lång smal gäddfarbor på 4,54 kg...

Efter en kort fight halade han upp en fin pjäs som med tanke på kroppshyddan såg ut som en riktigt gammal gäddfarbror, lång och smal med ett stort huvud och en sammanlagd längd på 98 cm men ”bara” 4,54 kg.

Sedan droppade Jörgen och Björn av och en stund senare även MartinS och Tintin men vi två som var kvar tyckte vädret var för fint för att ge upp redan. Vi hade ju inte tidigare i vinter fiskat fram till solnedgången så vi beslöt oss för att sitta kvar en stund. Men det var inte någon större sensation och efter ytterligare en gädda och ett missat tokrus på nappalarmet plockade vi upp våra återstående spön och tackade för idag.

Sista gäddan för dagen, 5,38 kg strax innan solnedgången...

Lämna ett svar