Veckan som gått… 2011-03-30

Av Fondan, 2011-03-30 21:49

I helgen som gick blev det inget fiske. Var ute på isen några minuter i söndags och pratade med Björn och Jörgen som stod och huttrade i den svinkalla vinden men där blev det bara en gäddstackare innan dom kapitulerade tidigt.

Michans lilla Knut...

Under lördag-söndag var Richard och Michelle på besök. Richard var med och spelade på Telia-LANet och Michelle hade med sig sin ”nya” hundvalp Knut. En pigg liten Dansk-svensk gårdshund som var totalt outtröttlig hur mycket vi än kämpade.

Det var först idag torsdag som det blev lite fiskeaktiviteter igen och jag , Martin och Tintin träffades en kort stund nere vid Q8-macken i Huskvarna för vårens första feedermete i Huskvarnaån. Det var varmt och gott i solen en stund men när den sedan försvann blev det riktigt kallt. Vi hade inga större förhoppningar om något större fiskarfänge så här tidigt efter islossningen men det var ändå riktigt gott att träffas, snacka lite skit och få känna att våren är på gång !

Jonas med en 4,8'a...

Innan jag åkte hemifrån träffade jag Andreas och Jonas från Zander som precis givit sig ut på Landsjön för att lufta ismetesspöna en sista gången denna vinter. En hungrig dam på 4,8 kg lyckades jag plåta innan jag åkte och dom var sedan kvar när jag kom hem och hade lyckats lura upp totalt 7 gäddor på den blanka isen. Det blev ingen tyngre pjäs men ändå ett hyfsat kort kvällspass.

Isen har nu krympt till runt 25 cm och börjar släppa i kanterna. Blir det nu varmt och fint väder som SMHI utlovat så kanske man kan börja jerkfiska lite längst kanterna redan till slutet på nästa vecka.

Längtar……………………………!

Lämna ett svar