Bra ålamörker men… 2011-07-14

Av Fondan, 2011-07-15 10:23

Igår var första dagen på länge med riktigt dåligt väder. Regnet gjorde att det var kolsvart ute när solen gått ner och det brukar ju vara bra för ålmetandet. Tyvärr blåste det kraftigt från norr och därmed höga vågor där jag satt så det var omöjligt att urskilja några påslag. Det pep i larmet och gungade rejält i spöt med jämna mellanrum och det täta nästan horisontella regnet gjorde att man med nöd och näppe kunde urskilja spötoppen.

Däremot verkade det vara bra aktivitet nere på botten för nästan varje gång  jag vevade upp var betet borta. Så enda möjligheten att försöka få upp något var att ha ett lite tyngre sänke och hårt spänd lina och hoppas på rejäla hugg så att fisken krokar fast sig själv.

Nu blev det ingen längre fisketur denna kväll men strax före halv 12 ylade nappalarmet med konstant ton när en liten ålstackare attackerade betet hårt och krokade sig själv i underkäken. Efter en kort visit på landbacken och poserande framför kameran var det sen tillbaka ut i vattnet igen och godnatt för denna gång.

Nytt PS i regnet och blåsten...

Ett svar på “Bra ålamörker men… 2011-07-14”

  1. Henrik skriver:

    Hej. Jag och min bror kommer från Alingsås första helgen i September för att jaga storgädda (c&r). Vi gjorde ett försök förra året i oktober men då blåste det storm i två dagar och det gick nästan inte att fiska.
    Tänkte höra om du har några tips och trix inför vår lilla tripp.
    Min mail om du inte vill att alla ska läsa spurshenke@hotmail.com

    Min blogg lillostorboysfiske.blogspot.com

    Mvh Henrik

Lämna ett svar