Våren närmar sig… 2012-03-03

Av Fondan, 2012-03-03 21:31

Våren närmar sig med stormsteg men trots värmen på dagarna den senaste tiden är det fortfarande runt 15-20 cm is på Landsjön. De stora temperaturskillnaderna mellan natt och dag gör att det mullrar och brakar kraftigt i isen och det känns lite otäckt att stå ute på sjön när sprickorna kommer farande som blixtar under fötterna.

Inget fiske inplanerat i helgen men det blev ändå en öl och ett ismetesspö satt på isen i solen en stund innan HV-matchen i eftermiddags. Första fället (napplarmskriket) resulterade i bomstopp på mothugget och en uträtad krok på 3-kroken och då funderar man ju på vad det var som gått till attack på mörten… På med nytt bete och kort därefter fastnade en liten 2-kilos snipa som fick syna vårsolen ovan isen ett kort ögonblick innan det var tebax ner i mörkret igen.

När det sen var dags att plocka upp hördes ett väsande ljud vid horisonten och en luftballong sänkte sig ner över sjön en bit bort. Tydligen tyckte dom att det var dags att gå ner för dagen och efter att ha glidit på isen över hela sjön släppte dom ut luften och packade ihop ekipaget.

Det skall bli fint väder i morgon också så med tanke på att det finns gott om mörtar kvar i sumpen så blir det nog en liten tur ut på isen igen…

Lämna ett svar