Kort update… 2012-03-29

Av Fondan, 2012-03-29 21:56

Isen är helt borta sedan förra tisdagen och vädret fram till igår har varit helt fantastiskt med temperaturer stundtals mellan 15-19 grader på dagarna. Nu har tyvärr vindarna vänt till nordan igen och kvicksilvret krupit ner mot 5-10 grader dagtid och i vinden känns det som noll-gradigt. Det varnades för snö och minusgrader nu till helgen så vinterdäcken får nog vara på någon vecka till i alla fall…

Har provat lite olika fiske från land och konstaterat att spinnfisket inte funkar nå’t vidare än. Några påslag på ytspinnare och jerk har det varit men väldigt loja hugg och när man ser dom slöa efterföljarna förstår man att dom inte är speciellt på hugget. Dom åker mest efter och tittar på draget och verkar tycka det är för jobbigt att lägga ner någon större energi på att gå till attack. Antar att det beror på att vattentemperaturen fortfarande är låg.

Dock har gäddmete med mört funkat väldigt bra men där är det fortfarande bara en massa småsnipor upp mot 3 kg som hittills visat intresse. Halv till stendöd mört under ett flöte eller liggande på botten 20 meter ut från land verkar vara det enda dom orkar sätta tänderna i om dom råkar simma förbi…

Provade även lite bottenmete med majs och feederkorg i tisdags kväll och där var det i alla fall några mörtar i 2hg-klassen som klev på. Bra storlek att spara på för kommande mete och flötestrolling.

Nu stundar påskveckan och förhoppningsvis blir det lite vitfiskmete i sjöarna och åarna runt stan, skulle vara  kul med lite nya personbästa på den fronten. Tills dess, Skitfiske !!!

Det är en fin tid nu...

En av alla gäddslipsar...

Lämna ett svar