Aprilväder… 2012-04-17

Av Fondan, 2012-04-17 22:28

En riktig April-dag idag. På morgonen låg det 2 cm snö på marken, sedan sken det upp med sol under dagen som sedan övergick i hagelskurar, snöbyar och blåst. Men när det närmade sig solnedgång sken det upp igen och blev helt vindstilla och då är det ju inte svårt att kasta alla vårsysslo-måsten och greppa spöt i stället…

Lillus Snipus på Biggus Baitus

Efter bara några kast lyckades en liten vårsnipa nosa tag i gummisvans-wobblern. Dom är inte så lite kaxiga de små liven när dom ger sig på stora så stora tunga beten!

Snabb avkrokning och tillbaka med den lilla stackaren i vattnet och fortsatt kastande åt andra hållet. En kort stund senare ryckte det till ordentligt och efter ett kraftigt mothugg  kändes ett tungt gung i det styva jerkspöt. Släppte direkt på slirbromsen och lät fisken rusa flera gånger redan i början vilket gjorde att den var ganska uttröttad och stillsam när den kom fram till bryggan. Håvningen gick därför väldigt enkelt och utan större snurrövningar och trassel med krokarna i nätmaskorna och därmed en enkel och skonsam avkrokning av betet.

Det var en kort gris på bara 96 cm som lyckades peta upp vågen till 7,2 kg med sin vårlekslekamen, det är helt klart nu man skall börja fiska efter de lite tyngre madamerna!

Kort men tjock och fet inför den stundande leken...

Kort men tjock och fet inför den stundande leken...

Efter den korta visiten på landbacken simmade hon oskadd, pigg och glad tillbaka ut mot djupet igen för att fortsätta med det som gäddorna skall göra vid denna årstiden…

Och lugnet lägrade sig åter snabbt över sjön igen vilket får en att tänka på vad Forrest Gump sa:

"I couldn't tell where heaven stopped and the earth began. It's so beautiful. "

2 svar på “Aprilväder… 2012-04-17”

  1. Vackra bilder Anders!
    Grattis till gäddorna.

  2. Magnus skriver:

    Ren poesi, underbart fiskat!

Lämna ett svar