Fortsatt vertikalt trial & error… 2012-05-08

Av Fondan, 2012-05-08 23:24

1 av 5 småsnipor denna kväll...

Ikväll tog Christian och jag en liten vertikal fisketur. Det blåste inte så mycket men tillräckligt för att det skulle vara svårt att hålla reda på betet under ekolodet när båten drev och snurrade i vinden. Inte heller så enkelt att som nybörjare tyda det man ser på lodet men några gäddor lyckades vi lura i alla fall och med facit i hand blir det ju lättare att resonera kring bilderna av ekon under vattnet.





Edit 2012-05-09:
Så här såg det ut när jag fick syn på firren på skärmen och blixtsnabbt släppte ner jiggen:

Pang på jiggen...

7 svar på “Fortsatt vertikalt trial & error… 2012-05-08”

  1. Tack så mycket för den trevliga fisketuren!
    Det var häftigt med ditt fantastiska färgekolod, att se fiskarna där nere och försöka få dem att nappa.

    Ungefär som när man var en liten grabb och låg raklång på bryggan, och kikade mellan springorna för att sedan släppa ner masken framför en stor abborre.

  2. Henke skriver:

    Hej, var har du placerat givaren för att få så bra bild o kontakt med jiggen?

  3. Fondan skriver:

    Hej Henke, jag kör med portabel givare i sidorelingen någon dm framför akterspegeln. Det funkar perfekt och utan störningar så länge man inte kör fortare än 3-4 knop. Har inte hunnit prova med något filter än så det kanske går att lösa utan att man drar ner på känsligheten.

    Fördelen med att ha givaren på sidan är att det blir lättare för fler att fiska samtidigt och se alla jiggarna på lodet.

    Se http://www.fondelius.se/wp-content/uploads/givare.jpg

  4. Henke skriver:

    Ok, min givare sitter oxå i sidorelingen men längre fram (mitten av båten) och då försvinner jiggen med jämna mellanrum. Fiskar du bakåt eller åt sidan.

  5. Fondan skriver:

    Visst händer det att jiggen försvinner eller spåren efter den blir mindre, speciellt om det blåser. Men placeringen på sidan långt bak gör att man kan parera lättare med spöt, både bakåt och åt sidan samtidigt.
    En annan anledning till att jag inte har givaren där bak är att relingen i aktern på Linder’n är för bred för det portabla fästet. Skall testa det ändå på nå’t sätt framöver men när man precis skaffat ett lod vill man ju fiska så mycket som möjligt… :)

  6. Henke skriver:

    Ok, tack för bra info

  7. Jag tror fortfarande på en framflyttning, åtminstone när man är fler än en i båten. Det märkte vi ju ofta när vi båda var tvungna att hålla spötoppen så nära bakre vänsterhörn för att få jiggarna att synas. Hellre ”trängas” i mittområdet på båten, ett vanligt vertikalspö räcker ju bra dit oavsett vilken plats man sitter på…och så är det inte fel att slippa riskera lina i eventuell motor :)

    Är man ensam i båten så är det så klart smidigt att ha givaren så spötoppen är strax framför givarhållaren.

Lämna ett svar