Årets tråkigaste dag… 2012-10-21

Av Fondan, 2012-10-24 21:20

Så kom den då igen, årets absolut tråkigaste dag. Dagen man varje år önskar aldrig skall infinna sig. Dagen man tar upp bryggan och båten och dom där härliga stunderna efter jobbet man går ner till sjön, om så bara för några minuter för att spinnfiska på djupbranten utanför vassruggen, inte finns längre. Nu väntar mörker och åter mörker fram till vintersolståndet innan isen lägger sig och isfisket startar. Dom härliga vinterdagarna med ismete, gäddor, frusna fingar, planering av vindskydd och grillad kaaw me bröö. När ljuset återvänder på eftermiddagarna och man börjar se framåt igen, räknar ner dagarna till man kan lägga i bryggan och båten igen.

Så det är bara att  bryta ihop och komma igen, det går ju trots allt fortfarande att rulla i båten och ta någon trollingtur någon dag på helgerna, spinnfiska på grunt vatten och hoppas på någon höstgädda som förirrat sig in mot land.

Tiden går fort och plötsligt är den där igen, dagen då isen släpper och det är dags att lägga i bryggan och båten igen :) !

Tomt...

4 svar på “Årets tråkigaste dag… 2012-10-21”

  1. Björn Hegestrand skriver:

    Jag blir rörd! Vilken poet du är Anders. Fick nästan en liten tår i ögat av din sentimentala poesi. Va inte lessen Anders! För snart är det JULen o då får vi KULen, o Tomtarna komma o klappa dom små, på Huvudet så att dom hjärnskakning få, Trala-lala-lala-lala-la! Å snart är det sommar o Äpplena blommar å Tomten är borta men barnen är kvar, På sjukhuset för att dom hjärnskakning har Trala-lala-lala-lala-la!

  2. Fondan skriver:

    Nu skippar vi poesin och fokuserar på vindskyddet !!

  3. Är väl på tiden att ett vindskydd faktist blir byggt och inte bara planerat varenda år :P

  4. Fondan skriver:

    Jo… :-&

Lämna ett svar