Idag var det Björns tur… 2013-03-28

Av Fondan, 2013-03-28 16:45

Skärtorsdag, ännu en kall morgon med sol och snabbt stigande dagstemperatur. Vid 9-tiden var det redan 1 plusgrad och Björn som var först ut hade ställt ut mina spön också när jag klev ut några minuter senare. Strax efter kom Jörgen och vi satte oss och njöt kungligt i den värmande solen den första timmen.

Som tur var hade Björn ögonen på skaft och strax innan halv 11 for han upp som en raket på ett vippfäll. Jörgen och jag ställde oss en bit ifrån med ”verktygspulkan” för att inte skrämma fisken men när Björn satt in ett lyckat mothugg och vi såg ett kraftigt spöböj sprang vi fram. ”Jä¤@vl#a&r” den här är fin sa Björn med andan i halsen medan linan rusade ut samtidigt som han vevade. Fram och tillbaka några gånger tills vi såg en maffig fiskrygg under iskanten innan det rusade iväg igen. Precis då satte mitt napplarm igång närmast land så jag langade över verktygen till Jörgen och sprang iväg. Min fisk var bara runt 3 kg så jag lyfte upp den enkelt själv och när jag vände mig om hade Björn redan fått upp sin gädda på isen. Det hördes lång väg på de båda herrarna att det var en fin sak så jag tog min fisk i handen och sprang ut till dom.

Enkel avkrokning av båda fiskarna och snabb vägning/mätning innan fotografering. 8,90 kg / 113 cm, en riktigt grann tös !!

Årsbästa för Björn...

Storasyster och lillasyster på väg tebax...

Riktigt nöjda och glada gick vi tillbaka till basecamp och satte oss. Nu var det riktigt varmt och gott i solen och för första gången i år åkte jacka, mössa och vantar av!!

Vi hann dock inte sitta speciellt länge innan ytterligare en vippa böjde ner mot vattenytan på ett annat av Björns spö. Upp och iväg ut igen och kort därefter löste linan ut och Björn kunde nypa gädda nummer 3 för dagen. Ingen större sak den här gången men en fisk är alltid en fisk.

Sen dog fisket ut och efter kaffe, grill och massor med sol var vi nöjda och avslutade denna fantastiska dag på isen!

Idel glada miner i solen idag...

Jörgen, pålitlig kaaw-leverantör...

Grattis till nästpärs Björn, 8,90kg/113cm...

Ett svar på “Idag var det Björns tur… 2013-03-28”

  1. Wow ett STORT grattis till dig, Björn! Vilken jätte, lika lång som min längsta gädda!

Lämna ett svar