Bottenmetad gädda… 2013-04-05

Av Fondan, 2013-04-05 19:56

Semester halva dagen idag och besök på Sportfiskemässan på Elmia på eftermiddagen. Som vanligt slås man över hur mycket prylar det finns inom det här med fiske och för egen del slutade det som vanligt, dvs man åkte hem tomhänt. Nja nästan i alla fall, man samlade ju på sig en hel del information , tidningar, broschyrer och annat material plus en förlängning av prenumerationen på Fiskejournalen.

Väl hemma igen vid 17-tiden tittade jag ut över isen på sjön och konstaterade att inte mycket hade förändrats trots flera plusgrader på dagarna under veckan. Det var för ovanlighetens skull lite molnigt på himlen men tittade man bort mot horisonten såg man att det det lättade och att kvällen skulle bli lika solig och fin som tidigare i veckan.

Strax över metern på bottenmetat deadbait...

Så direkt på med termobyxor, stövlar, mössa mm och plocka ihop lite fiskeprylar och ut på isen. För ovanlighetens skull tog jag med mer än ett spö ut och riggade förutom ett vanligt pelagiskt mete strax under isen även ett bottenmete med en mer än stendöd mört.

Det tog inte många minuter förrän napplarmet pep till en gång och 10 sekunder sedan ylade med en konstant ton på bottenmetet!

Språngmarsch ut, mothugg och fisken satt fint direkt och en lång men inte så tung gädda på några millimeter över metern fick uppleva kvällssolen ovan isen och sedan vända ner i mörkret igen.

Enligt väderprognosen skall det nu äntligen bli varmare framöver men några ytterligare besök på isen hinner vi nog med i alla fall :)

Tack Maria för att du sprang ut på isen och hjälpte till med kameran

Ett svar på “Bottenmetad gädda… 2013-04-05”

  1. Inte fel med en metergädda :)

Lämna ett svar