Marty the Pike… 2013-04-19

Av Fondan, 2013-04-19 21:40

Marty Feldman look-alike...

Kraftig blåst ikväll och inte lönt att varken flötmeta eller spinnfiska. Så det blev i stället en kebab-rigg med mört från frysen som kastades ut på botten 20-30 meter från land. Fick flera gånger jaga bort några vårystra änder och svanar som simmade förbi nära linan men till slut pep det till i napplarmet. Först kort, sedan lite längre och till slut tyst och slaklina. Mothugg och kontakt direkt men knappast inget sprattel alls under hemtagningen.

Marty Feldman 1934–1982...

Blev lite förvånad när jag såg att fisken faktiskt var av hyfsad storlek men ändå så trött att den knappt ens orkade röra en fena under det korta besöket på land. En av de märkligaste gäddor jag någonsin fått upp, ganska lång smal med ett stort huvud och ögon som fick mig att tro att det var en närstående släkting till Marty Feldman. Hur som, vågen visade 5,6 kg och tumstocken 102 cm. Alltid lika kul med en +100 cm!

Snabbt ner till vattnet igen och då fick hen tillbaka livsglädjen direkt och simmade ut någon meter. Och efter några sekunders ytterligare vila bar det majestätiskt iväg ut på djupet. Slutet gott, allting gott!

+100 cm...

2 svar på “Marty the Pike… 2013-04-19”

  1. Mange skriver:

    Ha ha! Undrar om den stackarn hittar nån att leka med nu efter islossningen! Inte så lätt med det utseendet ;)

  2. Fondan skriver:

    hehe, nää men å andra sidan borde ju han/hon kunna se en lekkompis på lååångt håll med dom ögonen :)

Lämna ett svar