Snip-helg… 2013-05-13

Av Fondan, 2013-05-13 17:09

Flötestrollad snipa...

Det verkar som om smågäddorna lekt färdigt nu och lämnat över sysslorna till de lite större släktingarna. Märks tydligt då de små liven börjat hugga på ordentligt på både det ena och det andra inklusive stora flötesmetade mörtar nästan i storlek med dom själva. Provade allt möjligt från mete, flötestrolling, jerk och spinnare till dropshot och dom var framme och nafsade på det mesta, både på grunt och djupt vatten.

Lite bilder helgen:

Båtpremiär...

Dropshot'ad snipa

Flötmetad snipa...

6 svar på “Snip-helg… 2013-05-13”

  1. Jonathan skriver:

    Är det inte fiskepremiär första Juni i landsjön??

  2. Fondan skriver:

    Jo, det stämmer.

  3. Mange skriver:

    Det verkar bara vara att ge sig ut på sjön! Folk står lite överallt och kastar från bryggor och kanter har jag sett ? Så hur är det med 1 Juni premiären ? Skiter folk bara i reglerna? Har tänkt en del på det? Även en del båtar syns ju på vattnet!

  4. Fondan skriver:

    Reglerna för vilka tider fiskekort gäller är väl solklara. Sedan har fiskerättsinnehavare och/eller markägare precis som i alla andra sjöar och vattendrag rätt att fiska, även övriga tider.

  5. Mange skriver:

    Jodå reglerna är solklara Fondan! Men många står väl och fiskar på kommunens vatten också ? Sen ser man båtar som åker väldigt långa sträckor längs med och ute på vattnet? Jaja men nu är det ju snart premiär så då får ju även vi som inte ”känner” markägarna våran chans me :)

  6. _|_
    __( |___
    \________/ <—min båt :)

    Gott fiskat Anders, as always.

Lämna ett svar