Notering från veckan… 2013-05-24

Av Fondan, 2013-05-24 18:40

En hel del såriga och lekskadade stackare...

Gäddorna börjar hugga på fint nu och även på spinn. Hittills dock för egen del bara vikter från 5 kg och nedåt och längder under 100 cm men med tanke på vattentemperaturen och leken borde även de lite större sakerna komma fram och börja nafsa inom kort.

Ovanligt många såriga och lekskadade småsnipor mot vad jag kommer ihåg från tidigare år vad nu det kan bero på men dom hugger riktigt brutalt på stora gummibeten så det verkar inte påverka aptiten och jaktinstinkten i alla fall.

Även två kortare ålpass i skymningen innan sovdags hanns med i veckan. I tisdags var det dött med bara ett litet ynka pill men i torsdags var det något bättre fart framåt 23-tiden vilket resulterade i 2 fina firrar på 2 napp, 1248 g /86 cm och 1593 g / 91 cm.

Den sista var nog den fetaste och starkaste ål jag någonsin drillat, det tvärnitade med säkert över 135 grader spöböj flera gånger på vägen hem och gick knappt att rubba med det långa tunna feederspöt. Pulsen ökade och jag trodde/hoppades på en PB-fisk i 2kg-klassen men där bet man sig allt i tummen. Nåväl, ålsäsongen har ju precis startat så den kommer förhoppningsvis senare i sommar, målet är fortfarande en 2+ i år…

Försäsongs-ål...

Bra ytliga krokningar med "T-knutna" krokar mot tafslinan, smidigt och enkelt för C&R...

3 svar på “Notering från veckan… 2013-05-24”

  1. Nice! Det har inte blivit något fiske för egen del sen gösmetet men jag väntar bara in lite varmt väder så ska dammen få vad den tål. Sarven verkar inte ha lekt färdigt fortfarande, på tok för kallt ännu.

  2. Björn Hegestrand skriver:

    Ingen GÖS???? HMMMMM!

  3. Fondan skriver:

    Näää, inte än…! :)

Lämna ett svar