Update… 2013-06-03

Av Fondan, 2013-06-03 06:58

Inte mycket till fiske eller några större fiskar tidigare i veckan. Lite spinn från bryggan och ett kort ålpass i onsdags kväll i solnedgången som inte gav ett endaste litet pill.  Men på fredagskvällen var det bättre fart och två små ålar under kilot landades runt eller strax efter midnatt.

UL-gädda 1...

UL-gädda 2...

Kvällssnipa...

Igår söndag var det UL-premiär efter abborre. Hittade ett fint stim vid djupbranten men tyvärr är det ju även mumma för gäddorna och dom vill man helst undvika på klen utrustning med 0,15 mm nylonlina utan tafs… Några mindre borrar blev det men sen ringde tydligen matklockan hos gäddorna.  Klarade linbrott den här gången i alla fall men efter evighetslånga drillar med skrikande slirbroms och två  gäddor på 3 respektive strax under 4,5 kg la jag ner UL-fisket.

Efter grillmiddag, åska och lite regn stack jag och Richard ut en kort trollingsväng i det vindstilla och varma vädret på kvällen. Vi körde mest på lite udda ställen där jag inte loggat till djupkartan tidigare så vi hittade inte nå’t speciellt.

Kortvecka nu med ledigt på to-fr, hoppas på fint väder…!!

3 svar på “Update… 2013-06-03”

  1. Ramin Nazem skriver:

    Ska till landsjön nu på torsdag och fiska, har du några tips på heta ställen eller iaf heta beten och färger med allt som hör till?

  2. Fondan skriver:

    Tjena Ramme, jag tycker att pagegoj och naturliga färger (typ skitmörten) funkar bäst nu när vattnet är hyfsat klart. Frågar man dom som fiskat i Landsjön i över 100 år är det röd-vitt som gäller och det brukar ju faktiskt funka bra i de flesta sjöar, framför allt när vattnet blir grumligare efter midsommar.
    De beten jag kör mest med är ledade wobblers och yviga gummifiskar. Fast roligast är ändå ytbeten när det smäller på, ger inte lika mycket fångst men jäkligt häftigt :)

    Vag gäller platser är det fortfarande vid branterna, vikarna eller lite grundare vatten som ger mest. Har du lod så leta upp ett stort stim med betesfisk och kör där fram och tillbaka eller ankra upp och kasta. Men man hör om stor fisk överallt i sjön så det är nog ändå slumpen som avgör, sjön är ju som ett badkar utan några speciella eller spännande formationer någonstans…

    Skall oxo ut på torsdag så vi kanske ses.

    Skitfiske!

  3. ramin skriver:

    Tjusigt! Ser du tre uppgivna grabbar utan tröja så vet du vilka vi är iaf!
    Skitfiske

Lämna ett svar