Långhelg… 2013-06-10

Av Fondan, 2013-06-10 23:18

Kidzen bänder snipor...

Nationaldag, klämdag och helg blev fyra fina lediga dagar.

Torsdagen började lite segt i kolan eftersom vi fiskat ål natten innan men framåt lunch tog jag en rejäl tur med ekolodet för att logga djupdata nära vassarna i norra änden av sjön. Det gäller att passa på nu på försommaren innan vass, nate, sjögräs och all annan sk*t växer ut mot djupet och fastnar i givaren. Det var helt vindstilla och väldigt klart i vattnet, var man än tittade ner mot botten mellan 30 cm och 1,5 meter såg man moln av nykläckta fiskyngel och däremellan en och annan fin gädda som låg och halvsov i bottenvegetationen.

Fredagen var det trädgård och annat hela dagen och bara lite småborrar på jigg framåt skymningen.

Martins båt vid den nyasfalterade rampen...

På lördag förmiddag kom MartinS med familj ut för att blöta ner sin båt lite grann så den inte glömmer hur vatten känns. Inte lätt att få tiden att räcka till för båtturer och fiske som småbarnsföräldrar men lilla Melinda var nog den som uppskattade den soliga dagen mest av alla. Båttur, fiske, bad i sjön och vattenspridaren, fika och en massa annat roligt gjorde att hon somnade gott i bilbarnstolen strax efter avfärden hemåt.

Sen kom Richard och Simon förbi på eftermiddagen och tog en fisketur medan jag grillade på flankstek. En gädda var på djupt vatten blev resultatet, c:a 3 och 5 kg uppskattade dom vikten till och eftersom dom inte ens lyckades prestera ett mobilfoto på fångsten så fick vi hålla med.

Nöjd Martin med enda fisken...

Lagom till dom landat med båten var maten klar och som av en slump dök MartinT upp precis. Han hade iofs förannonserat att han var gräsänkling och ville fiska lite på kvällen och efter hårt trugande lyckades vi få honom att sätta sig ner och smaka på steken med bakad potatis och vitlöksröra trots att han redan käkat middag.

Dästa av maten och det varma soliga vädret tog vi sen en trollingtur till tillsammans med Björn på kvällen. Inget vidare fiske men underbart väder! Martin var den enda som fisk fisk, en halvstor gädda på runt 4,6 kg.

Som avslutning på denna fina sommardag satte jag och Joel ut några ålmetesspön i skymningen. Det var inget vidare fart på ålarna denna kväll men några run på napplarmen blev det i alla fall och en liten minimal fisk under halvkilot innan vi packade ihop strax innan kl 02.

Joel och Martin filosoferar i solnedgången...

Lämna ett svar