Update… 2013-06-15

Av Fondan, 2013-06-15 23:46

Ännu en liten plutt under kilot...

Dagen började (eller rättare sagt gårdagen avslutades) med en liten stunds bottenmete vid midnatt. Det pep till i larmet efter bara c:a 10 minuter men när jag tog tag i spöt var det stilla. Väntade en liten stund men inget hände så jag vevade in några varv men fortfarande ingen kontakt med betet. Hmm, började veva in slaklina och efter flera meter sprattlade det till ordentligt i spötoppen. En liten ålarackare som krokat sig själv i underläppen och simmat en bra bit i linans riktning. Efter det orkade jag bara någon kvart till innan det var sängdags.

På lördagen (idag) vad det Dreamhack Summer 2013 som gällde för kidzen. Bilen packades med datorer, Cola, chips, godis och all annan utrustning som behövs för dygnetrunt-upplevelsen på Elmia och när vi kom dit var det redan full fart på spektaklet. Får se hur länge dom orkar hålla ut den här gången…

Whopper plopper gädda...

Väl hemma igen kom Richard och Simon på besök och gav sig iväg direkt ut på en fisketur med båten. När dom en stund senare passerade förbi igen hängde jag på en liten stund tvärs över sjön och tillbaka. Två småsnipor och en tappad blev resultatet på den korta turen. När vi kommit hem igen, förtöjt båten och lastat ur grejorna slängde jag iväg ett kast på ett vak strax utanför bryggan och lyckades kroka en lång men tunn liten gädda som jagade betesfisk som hoppade i ytan.

Tidigare idag på förmiddagen var jag även ute med kameran och tog några bilder på stimmen med betesfisk som drar runt så här års. Det är ingen större bedrift att fylla en beteshink med kastnätet vid dessa tillfällen…

Gott om mat för predatorerna...

4 svar på “Update… 2013-06-15”

  1. Niklas skriver:

    Tja! Följer din blogg och tycker det verkar grymt intressant med ålfisket!

    Åker på genomresa i sverige i mitten av Juli och funderar på stanna till vid landsjön och testa en natts ålfiske. Har spanat lite på google maps och vid fotbollsplanen ser det ut som man kan backa ner campern rätt nära vattnet. Vad tror du om chanserna där? Har aldrig fiskat ål och det finns inte de bästa möjligheterna direkt här uppe i norr.

    Niklas

  2. Fondan skriver:

    Hi Niklas, ja ålfiske på natten är grymt kul och vid fotbollsplanen eller badplatsen i Kaxholmen går det fint att fiska. Dock går det inte att komma ända ner till vattnet med bil (om inte bommen är uppfälld…) men det är inte många meter ner till vattnet från parkeringen.
    I övrigt finns inte så många bra ställen om man vill fiska från land pga all växtlighet i och runt sjön men båda dessa ställen är bra då det blir djupt ganska snabbt på den östra sidan. Sen går det också att kasta ut från bergskanterna i sydvästra delen (nedanför mobilmasten vid Nabba) men då får man gå en bit genom skogen först.

    Ha’de, var försiktig med fisken och låt dom simma tillbaka safe and sound… ;)

  3. Niklas skriver:

    Tja!

    Tack för ditt svar! Känns grymt spännande!

    Är med i en specimenklubb så självklart simmar fisken tillbaka. Vet vad det handlar om, aldrig fått chansen att testa ålfiske bara :)

  4. Niklas skriver:

    Inatt gäller det! Har intagit platsen nedanför fotbollsplanen! Ska bli grymt spännande!

Lämna ett svar