Abborre, gädda och ål… 2013-08-11

Av Fondan, 2013-08-11 22:31

Personsämsta (igen)...

Jag var ju inne på att testa ål-mete på lite grundare vatten för att se vad det kunde ge. Svaret på det den senaste veckan var entydigt, dom fanns där också men var betydligt mindre. Kan ju varit en slump men tre ålar under 4 hekto inklusive en rejäl ökning av personsämsta känns nästan statistiskt säkerställt. Ål sattes ut senast i Landsjön 1998 och att några av dom fortfarande är så små som 258 gram/56 cm efter 15 år känns lite lustigt när det samtidigt tagits fisk ur förmodligen samma batch på över 2,7 kg och kanske ännu större. Men precis som med flera andra fiskarter skiljer sig längd och storlek markant mellan hannar och honor så det är säkert helt i sin ordning.

Tobias men en godkänd borre...

Lite abborrfiske har det också blivit i helgen. Pga det dåliga vädret med en hel del åska och regn mest bryggfiske och där lyckades Pierre’s kusin Tobias bäst men en abborre på någonstans 3-4 hg. En liten jigg-snipa blev det för min del också.

UL-snipa modell mindre...

Lite senare på söndagskvällen när regnet äntligen dragit bort tog vi en båttur i blåsten. Totalt blev det ett 15-tal abborrar och även den här gången kunde inte gäddorna hålla sig borta. Det började med att Pierre fick fluorocarbontafsen avbiten och direkt efter det så klev en lite större gädda på min abborre som jag höll på att veva hem.

Det blev i vanlig ordning en ganska långdragen drill på lös slirbroms eftersom man inte bara kan veva hem lite större fisk på UL-prylar och tunn lina, speciellt inte i lite vågor nära vassen. Men den här gången höll fluorocarbon’et och gäddan fick syna båtbottnen till slut.

UL-gädda modell lite större, 6,0 kg / 102 cm...

2 svar på “Abborre, gädda och ål… 2013-08-11”

  1. Mattias skriver:

    Tjena. Ålen har en livslängd på över 50 år så det behöver ju inte vara från samma utsättning. Känns som att en ål på 2700 borde vara riktigt gammal.

    Mvh. Mattias.

  2. Fondan skriver:

    Tjena Mattias, ja så kan det ju vara. Förr-förra utsättningen skedde (vad jag läst) 1972 och den skulle i så fall vara strax över 40 år. En stackars ål-madam som givit upp tankarna på en sista hemfärd till Sargassohavet…

    M v h
    Fondan

Lämna ett svar