Förstlaxen… 2013-11-09

Av Fondan, 2013-11-09 21:05

Bra utdelning på första försöket...

Har aldrig fiskat riktat efter Lax tidigare men idag var det dags. MartinT och jag gav oss ut i regnet och snålblåsten och när vi kom fram till vattnet såg vi några försiktiga vak i ytan. Bra, här finns fisk i alla fall och nästan direkt hade Martin ett rejält hugg på tubflugan men fisken släppte tyvärr.

Kort därefter ett fint vak en bit ut till vänster om mig och efter några kast åt det hållet virvlade det till ordentligt bakom kastdobben. Kände samtidigt att det ryckte till häftigt i spöt och vid mothugget blev det omedelbar kontakt. Fisken gjorde flera långa rusningar i sidled och hoppade upp genom ytan några gånger men till slut gled den in i säkerhet i håven.

3,6 kg på vågen och 69 cm var ju ingen dålig start på detta fantastiskt roliga fisk :)

9 svar på “Förstlaxen… 2013-11-09”

  1. Vad häftigt! Det skulle man vilja prova på.

  2. Fondan skriver:

    Ja det var ett riktigt sköj fiske och passar ju bra in tidsmässigt på senhösten när man går och väntar på att isen skall lägga sig.

  3. Fredrik Gren skriver:

    Grattis!!! Vart var ni nånstans?

  4. Fondan skriver:

    Vättern ;)

  5. Björn Hegestrand skriver:

    Vad häftigt. Jag måste med i helgen, för det blir det väll?

  6. Magnus skriver:

    Grymt Fondan! Riktigt kul att inplanteringen har fått fart på fisket från land ordentligt. En redigt snygg silvertorped!

    Ps. Jag bara älskar dina vita mjukisbyxor. Du har verkligen hittat rätt känsla i din vildmarks-outfit Fondan… Förlåt, det gick bara inte undvika!

  7. Fondan skriver:

    Haha, ja du har en poäng där. Får gömma undan din kommentar så inte Lotta ser den och får för mycket vatten på sin kvarn… :)
    Även om jag faktiskt är lite oskyldig denna gång, det är mitt gamla regnställ från golfkarriären som åkte på lite snabbt när himlen öppnade sig.

  8. Har isen snart lagt sig där uppe eller? :)
    Vi var i gössjön härom kvällen och isen låg i kanten och tio meter ut, i sjöarna runtom som var lite mindre låg redan isen över hela sjön.

  9. Fondan skriver:

    Dåligt med is än så länge. Första lilla skorpan på 0,001 mm härom morgonen men det var i lä bakom stenpiren och bara någon meter ut så dröjer nog ett tag till…

Lämna ett svar