Inte möe fiske… 2014-05-04

Av Fondan, 2014-05-04 22:48

T-shirt och shorts i solen på läsidan av huset och långkalsonger, fleece och toppluva i blåsten vid sjön. Dessutom mestadels pålandsvind hela helgen så alla tankar på flötmete blåste bokstavligen bort. Provade lite ålmete igen i vinden på fredagskvällen och det nappade på bra den korta stund jag satt strax efter solnedgången men de få maskar jag hade tog snabbt slut och eftersom det var någon minusgrad ute var det inte en enda daggmask som hade lust att sticka upp näsan i gräset.

Sent ikväll mojnade det äntligen i alla fall och blev riktigt fint. Men en kort stunds mete med mört vid 21-tiden slutade med att en gädda drog ner flötet och bet av flätlinan ovanför tafsen så där rök det enda seriösa försöket efter gädda denna helg. 30cm wire som tafs brukar räcka men jag får väl lägga på ytterligare en bit framöver för att vara på den säkra sidan. Men det får bli en annan dag…

Sammanfattningsvis var det ändå en fin helg med mycket sol, golf, trädgårdsarbete och annat pyssel. Och lite fotograferande från solstolen i pauserna.

...

...

2 svar på “Inte möe fiske… 2014-05-04”

  1. Robin skriver:

    Tjena.

    Tänkte kolla med dig om det är öppet för fiske hela våren (i landsjön)? Vid köp av fiskekort såklart. Har för mig att det brukar vara ”premiär” i början av juni?

    MVH

  2. Fondan skriver:

    Tjena Robin,

    Det stämmer, reglerna finns under fliken ”Landsjöns FVO” ovan eller http://www.fondelius.se/landsjons-fvo/

    ”Tider: Sportfiske är tillåtet mot uppvisande av gällande fiskekort under Sommarsäsong 1/6 -30/9 samt för Vintersäsong 1/12 -31/3″

    M v h

Lämna ett svar