Pigga smågäddor nu… 2014-05-18

Av Fondan, 2014-05-18 21:08

Lite krasslig i helgen men i lördags var det helt enkelt bara för fint väder för att inte fiska! Men med så kort varsel hittade jag ingen som kunde följa med ut och då blev det kamerafiske i stället. Det var gott om gäddor som låg och gassade i solen och runt bryggan har stimmen med småfisk börjat samlas. Dock märkte jag att jag måste skaffa ett filter till kameran för att det skall bli bra i dessa lägen men med lite snabb-pul i datorn syns ju motiven i alla fall…

Gädd-beach-2014...?

Samling...

Lite senare på eftermiddagen ringde Richard och Simon och tyckte det var bra väder för en tur ut på sjön. Nu var det precis när middagen skulle fixas men en kort tur hängde jag på iaf innan dom fortsatte själva. Några hugg och en liten plutt fick dom ihop på lite över en timme.

Men vid 19-tiden stack jag och Pierre ut med tuuuunga gummiwobblers och körde en sväng på 8-9 meters djup och jädrar vad det högg! Tyvärr märkte vi ganska snabbt att vi borde aptera ytterligare en stinger-krok i bakändan på dessa långa slingrande gummisaker för det var inte enkelt att få dom att fastna. Ibland var det långa drillar som retligt slutade med att fisken spottade ut betet när det bara var några meter kvar. 4 fiskar fick vi upp men det var minst 10 ytterligare som smet.

Nåja, även om det bara var smått var det kul som attan att det äntligen blivit lite fart på gäddorna igen och det dröjer nog inte länge nu innan dom lite större sakerna vaknar till liv också!

...

...

...

Ett svar på “Pigga smågäddor nu… 2014-05-18”

  1. Dags att börja fiska ål snart också tycker jag :D

Lämna ett svar