Äntligen fiska igen… 2014-06-04

Av Fondan, 2014-06-04 23:19

Små hungriga snipor...

Efter två veckor med ryggproblem och missad premiär 1/6 var det äntligen dags att blöta lite lina ikväll. Den obefintliga vintern, tidiga våren och sommaren verkar ha satt ordentlig fart på rovfisken och för att inte fresta ryggen i onödan kastade jag först en stund med UL och småjigg efter abborre.

Gott om betesfisk...

Men i vanlig ordning så här tidigt på sommaren var det bara en massa smågäddor som bet på så jag växlade över till flötmete efter abborre i stället. Det är packat med småfisk på grunt vatten runt bryggan så ett par kast med kastnätet så var beteshinken fylld.

Det visade sig vara helt rätt dag för denna typ av fiske och direkt högg det på med abborrar i halvkilosklassen. Jag vet ju att Björn älskar denna typ av abborrefiske så jag slog honom en signal och efter 10 minuter var han på plats med spöt i högsta hugg.

Det var många år sedan vi fick uppleva ett så fantastiskt abborrefiske och det höll på ända fram till en stund innan solnedgången med fin fisk på löpande band. Hoppas nu att det fortsätter så här i sommar!!

700g...

740g...

840g...

3 svar på “Äntligen fiska igen… 2014-06-04”

  1. Ni verkar ha haft en riktigt lyckad fiskedag! :)

  2. Fondan skriver:

    Ja, det var ett av de där riktiga ”magic moments” man får uppleva någon gång ibland. Hoppas som sagt att det håller i sig i sommar…! :D

  3. Ja det håller vi tummarna för!

Lämna ett svar