Brygga upp… 2014-11-08

Av Fondan, 2014-11-11 21:17

I lördags var jag och Björn nere vid Vättern en sväng och viftade lite med spinn och tubfluga. Det var nästan vindstilla så förmodligen långt från optimalt för denna typ av fiske från land men vi såg i alla fall en hel del vak. Något lite större och fisk som såg ut som lax, några förmodade öringar som visade hela sin lekamen ovanför ytan plus en del oidentifierade fenor som snurrade runt precis i ytan. Även om det var ganska nära land var det tyvärr utom räckhåll för oss men kul ändå att det var lite liv och rörelse i vattnet. Fler försök kommer under hösten!

I söndags var det dags för årets tråkigaste dag, dvs bryggupptagning. I och med den varma hösten har den fått ligga kvar ytterligare några veckor jämfört med förra året men eftersom det fortfarande är ganska varmt i vattnet (+8°C) var det lika bra att få det gjort. Det blir ändå bara värre och värre att stå och balta i vattnet med sjöstövlar ju kallare det blir…

Nu är det bara att vänta på att gäddorna skall leta sig in mot land på grunt vatten i mörkret på kvällarna så man kan börja fiska där med ytbeten. Det  brukar komma igång vid runt 4-5°C så det kan inte vara långt borta.

Innan...

På väg upp på land... :(

Lämna ett svar