På’at igen… 2015-07-19

Av Fondan, 2015-07-19 23:34

Taggig sak...

Tillbaka efter ett par soliga och fina dagar på Norra Öland. Har alltid med mig teleskopspöt i bilen och provade några kast från land i Grankullavik men det gav inget resultat bortsett från en liten spigg som kom för nära kroken. Det lär gå fin abborre och gädda där i viken har jag hört men då måste man ge sig ut en bit med båt.

1738g / 94cm

La ut ett ål-mete på botten ikväll och det började bra med ett run efter någon halvtimme. Ingen fiskkontakt dock så på med ny mask igen och efter ytterligare någon 1/2-timme började napplarmet tjuta. Det var lite småblåsigt så baitrunnern var hårt åtdragen vilket fick spöt att hoppa och studsa innan jag fick tag i spöt och gjorde mothugg.

Kraftig madame...

Det kändes att det inte var någon mini-ål i andra ändan och drillen hem blev spännande innan fisken till slut låg säkert i håven. Det syntes direkt att det var en riktig feting (20cm omkr.) men tyvärr inte så lång och vågen stannade på 1738 g, endast 62 gram under regvikt :( . Några minuter senare fick hon simma hem igen för att kanske en dag nå över det magiska 1800g-strecket…

Hoppas på bra väder nu framöver med fint semesterfiske!

Lämna ett svar