Härligt Daniel…! 2015-09-29

Av Fondan, 2015-09-29 23:38

Nöjd var jag med denna...

Efter en helg helt utan blötlagd lina provade vi lite gäddmete igår kväll (måndag). Ingen större fart men varsitt missat hugg fick vi i alla fall med oss hem.

Eftersom det var ”hustrufritt” även ikväll tänkte vi ta hämnd på predatorerna så det var bara på’t igen. När Daniel dök upp vid halv 6-snåret hade jag precis håvat en fin gädda på 5 kg/98 cm som högg betesmörten innan den ens hunnit rätat ut linan mellan kroken och flötet. Kul tänkte vi, idag är dom på hugget. Vi hade inte speciellt gott om betesfisk och efter att Daniel riggat och kastat ut prylarna så feedermetade jag upp ytterligare en bunt mörtar till baljan.

Desto mer nöjd med denna var Daniel...!

Ungefär när solen bröt horisonten vid 19-tiden lade jag undan bottenmetet och kastade ut för gäddmete men efter det hände inte någonting alls på nästan en timme. Eftersom det var en klar och fin kväll med svag vind så vi lät grejorna ligga kvar lite längre och försökte så gott det gick att bevaka flötena i mörkret.

Strax innan kl 20 fick Daniel en inlevelse att hans flöte dök ner och satte efter lite letande med blicken i mörkret in ett mothugg. Bra respons direkt och efter en del knarr i slirbromsen såg vi ett enormt gäddhuvud komma mot oss. Första håvningsförsöket missades men vid nästa var saken klar och besten låg säkert i håvnätet.

Fantastiskt fin fisk...

Krokodil...

Att det var en redig pjäs rådde det inget tvivel om och när våg och måttband lästs av kunde vi konstatera att det var en regg-gädda på 13,1 kg /118 cm med en omkrets på hela 56 cm!

Härligt Daniel, ett PB som hette duga!

Efter en stund simmade hon safe and sound iväg ut mot djupet igen, skulle vara väldigt intressant att få gå en brottningsmatch mot henne runt gäddleken… :)

Lämna ett svar