Ganska bra fiske… 2015-10-16

Av Fondan, 2015-10-16 21:29

Inte för det blir särskilt ofta så här års men vid de tillfällen man fiskat har det ändå gått ganska bra.

Igår kväll började det riktigt roligt när jag kastade ut ett mete. När betesfisken landade på ytan skrämde den iväg en större gädda som for iväg som en oljad blixt i vattenytan :)

Vet inte vart den tog vägen sen men 5 minuter senare dök flötet på ungefär samma ställe. Tyvärr blev det ett misslyckat mothugg och fisken smet redan efter några meters drill.

7,75 kg / 105 cm

På med en ny betesfisk och efter c:a 20 minuter försvann flötet igen, nu inne på grunt vatten (c:a 2 meter). Väntade lite extra länge eftersom betet var riktigt stort och denna gång satt mothugget fint. En ruskigt pigg och kampvillig gädda som tog en bra stund att drilla hem. Väl i håven och mätt vägd på land var det snabbt tack och hej och tillbaka ner i vattnet igen.

Lite över 3 kg...

Sen hade jag ingen mer betesfisk med mig men eftersom det var några minuter kvar till det var mörkt fick jag för mig att testa lite jerkbait.

Sagt och gjort, tekniken var lite rostig men efter några kast satt tekniken fint och skitmörten dansade fram i vattnet. Eftersom det nappat bra på bara  1-2 meters djup de senaste gångerna körde jag ganska ytligt och redan efter några minuter ryckte det till i spöt. Det var dock ingen större fisk den här gången men ändå kul att kroka en gädda igen på denna klassiska spinnmetod. Det var första gången på väldigt länge… :)

Edit: 9,5°C i vattnet nu…

Lämna ett svar