Haha, gotcha… 2015-10-26

Av Fondan, 2015-10-26 21:52

Mycket att göra förra veckan och födelsedagskalas i helgen så bara nå’t enstaka kort besök vid sjön sen förra måndagen. Men idag var det en fin kväll, nästan helt vindstilla plus ensam hemma och då får man ju passa på :)

505 g

Fick för mig att bottenmeta lite mört även efter solnedgången för ovanlighets skull och det funkade väl siså där. Efter ett antal kast med mäskkorg till ungefär samma ställe ett 50-tal meter ut verkade det dock ha samlat sig några hungriga fiskar på platsen och det började rycka våldsamt lite då och då i spötoppen. Det är ingen normal gäddmetesstorlek på dom nu och det blev tom ett nytt personbästa på Landsjömört. En riktigt fet, lång och slemmig gris på strax över halvkilot.

Sen gick det nästan en halvtimme till innan nästa napp och ytterligare en lite för stor mört på strax över 25 cm upp innan jag betade på för sista gången.

Lite över 4:a...

Hände ingenting på en bra stund men precis när jag gått bort till sumpen för att lägga på locket pep det till kort 2 ggr. Vände och gick tillbaka och då satte napplarmet av i full kareta. F-n, som vanlig när man inte vevar hem på stört kommer det en gäddusling och sätter tänderna i den sprattlande mörtstackaren på botten.

Men den här gången följde den inte bara med halvvägs in innan den spottade utan rusade som attan fram och tillbaka. Ganska smålkul faktiskt att drilla en lite större fisk på ett 11 fot feederspö med tunn spötopp och efter att ha varit in och vänt en bit in i vassen kunde jag håva upp den lilla ill-battingen. Inte var dag man lirkar ur en mörtkrok storlek 12 ur en gäddkäft men den här gången drog gäddan det kortaste strået…

Edit: Strax under 8°C i vattnet.

Lämna ett svar