Dag 2 på isen… 2016-01-10

Av Fondan, 2016-01-10 19:35

Idag stod lite annat än fiske på schemat för min del men en liten stund innan skymningen blev det i alla fall. Det var plusgrader i luften och lite disigt när Christian och Daniel startade runt lunch och dom hade haft 3-4 fäll men inget upp när jag gick ut vid 15-tiden.

Pulshöjande syn...!

Satte snabbt ut ett spö och precis när det var klart ser jag i ögonvrån att Christian älgade iväg bort till sitt yttersta spö och fick kontakt direkt vid mothugget. Snabbt som ögat kutade jag iväg och hämtade kameran, det var ju kanske det enda som skulle hända denna dag och det skulle naturligtvis förevigas. Det syntes ganska snabbt i ögonvrån på Christian att det var något lite större i andra änden av linan och när fisken väl syntes för första gången genom den klara isen runt hålet blev det lite darr i knäna hos oss alla tre. Jädrar vilken fisk, nu luktade det PB och förhoppningsvis 10+ för Christian!

Mycket riktigt, efter ett par fina drillar fram och tillbaka kunde fisken lyftas upp ur hålet och vägas in på 10,31kg / 111 cm innan snabb retur ner i djupet igen. Härligt Christian, äntligen +10 efter alla år av hårt slit :)

En nöjd och glad Tintin...

3 svar på “Dag 2 på isen… 2016-01-10”

  1. Tack så hemskt mycket för fisketuren, tack för att vi får komma hem till dig och fiska och tack för kaffet efteråt. Det behövde jag för att lugna nerverna efter den där fighten, och för att värma mig :)

  2. Urban Isegren skriver:

    Tjenare hur är isläget nu om du har kollat på det?
    Är det några som är runt och pimplar och ismetar utåt på sjön?
    Mvh Ubbe

  3. Fondan skriver:

    Hej Urban, det är 11-12cm is från land och ut mot 50 meter. Tom 13 cm på något ställe där det inte legat snö tidigare. Isen la sig 2 dagar senare ute på mitten av sjön så där vet jag inte.

    Har inte varit hemma dagtid i veckan men enligt Kurres har det varit fiskare ute på sjön under dagen.

    //Fondan

Lämna ett svar