Update… 2016-07-07

Av Fondan, 2016-07-07 13:12

Hopp-la...

Betesfisk...?

Mycket som skall göras nu på sommaren så det har inte funnits särskilt mycket tid eller ork för fiske på ett tag.

Har försökt med abborremete medelst småmört från land ett par kvällar men det är mest bara ointresserade småabborrar som simmar runt utanför och under bryggan. Och så fort flötet driver in på grunt vatten kommer småsniporna fram ur naten och snor betet. Ett rejält högtryck under en längre tid nu är förmodligen vad som skulle behövas för abborrfisket!

UL-pb, 7kg/104cm

Enda undantaget från dessa tusenbröder i gäddkostym var igår kväll när deras mamma fick ett plötsligt infall och kastade sig över den minimala mörtstackaren. Det var precis när jag skulle gå hem och börjat veva in betet som det knyckte till lite och sedan försvann allt motstånd ända tills jag skulle lyfta upp flöte och krok ur vattnet.

Då satte det iväg på en 20-meters rusning rätt ut på djupet så det ill-skrek i slirbromsen på den lilla UL-rullen. Tur att den inte var så hårt åtdragen för då hade det förmodligen slutat illa, antingen för den tunna spötoppen eller den tunna linan med endast en liten 3-krok storlek 6 i änden. Och jädrar va pigg hon var, det tog en bra stund med många och långa rusningar innan hon tröttnat och lät sig håvas.

Det är väldigt jobbigt för fisken med långa utdragna drillningar så här års i det varma vattnet så hon fick vara kvar i håven under vattnet en stund medans jag snabbt pillade ut den minimala kroken som lyckligtvis satt ytligt i tandköttet. Efter det en snabb vägning/mätning och posering framför kameran innan hon fick simma tillbaka igen.

Moln av betesfisk

Men visst finns det lite abborrar runt de stora stimmen av betesfisk som drar runt i sjön. Bara att ta sig i hampan och åka runt och leta lite med lodet så finns dom där.

Liten fisk på stort bete...

Brukar räcka med några få kast med kastnätet så har man hinken full med pigga småmörtar i perfekt storlek på strax under decimetern. Sedan är det bara att lägga sig några meter bort från betesfiskstimmet med ett flötmete :)

Och på vägen dit eller hem kan man med fördel släpa en lite större gummifisk efter båten på djupare vatten…

Lämna ett svar