Vinter har blivit vår 2010-03-21

Av Fondan, 2010-03-21 17:15

Vårdagjämningen inträffade igår 20/3 klockan 17.32 och normalt har man då gjort det sista isfiskepasset för säsongen. Så blev det också i år även om isen fortfarande bär utan problem men efter en inspektion igår eftermiddag konstaterade vi att det flöt en massa vatten ovanpå och eftersom jag inte äger några halkskydd kändes det ganska vanskligt att ge sig ut på blankisen. Isen har också börjat släppa vid kanterna så det hade kunnat bli väldigt blött om fötterna innan man tagit sig ut på fast is. Om man jämför läget för bara en vecka sedan blir man förvånad hur snabbt det skiftar.

Då satt vi ute i solen på isen och njöt och i trädgården låg över en halvmeter snö. Men flera plusgrader, lite vind och några regnstänk senare är det bara några högar kvar som påminner om allt slit med snöslunga och skyffel…

Så den här helgen blev det i stället till att städa bort det (förhoppningsvis…) sista av vintern. Det blir säkerligen något mer bakslag men nu har i alla fall skidor, pulkor, snöskyfflar mm förpassats till förådet på vinden.  

Det är inte så mycket färger vid den här tiden på året…

Så nu får det gärna gå fort med islossningen så man kan putta i båten igen och ge sig ut på jakt efter vårgäddorna!

2 svar på “Vinter har blivit vår 2010-03-21”

  1. Wilhelm Torstensson skriver:

    Ser trevligt ut på bilderna, har läst att det har gått bra med fisket under vintern. Funderar på på om isen håller än, sett några fiskare ute??

  2. Fondan skriver:

    Hej Wilhelm, har inte sett några fiskare ute sedan i söndags men å andra sidan har jag inte varit hemma på dagarna. Isen verkar fortfarande tjock utåt men det har släppt vid kanterna så det är inte lätt att ta sig ut och testa. Det skall ju bli ljummet de närmaste dagarna så frågan är om det är ”safe” att ge sig ut…

Lämna ett svar