Många gäddor små… 2010-03-14

Av Fondan, 2010-03-14 17:06

Dagens fiskepass började ungefär som igår med pigga hungriga smågäddor i soluppgången. Denna morgon mötte även Jonas med sonen Simon upp innan kl 7 och hjälpte till med riggningen. Första fäll kom nästan direkt och inom någon halvtimme hade 4 gäddor landats.

Sedan var det  bomfäll och stiltje en stund innan matklockan åter klämtade till nere på botten och vi fick börja springa mellan hålen.  Viktklassen ökade lite grann från någonstans runt Lätt flugvikt till Lätt weltervikt men föll därefter tillbaka mot Fjädervikt och så höll det på fram till kl 9.

Nu hade förutom bomfäll 10 gäddor fått syna ovansidan av isen och hinken med betesfisk var i det närmaste tom så vi fick börja spara på det som gäddorna spottat ut på isen. Björn mumlade i sammanhanget något om att han skall köpa med sig fler än 17 mörtar till nästa helg…

När klockan blivit 11 och några gäddor till krokats plockade vi upp och tackade för idag. Största troféerna hamnade på blygsamma 3,4 respektive 2,75 kg men men alla i gänget fick dra upp fisk så vi var nöjda. Vi fick ihop det till sammanlagt 13 gäddor och vem som sken mest i kapp med vårsolen var det ingen tvekan om!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mest nöjda fiskaren idag !

Ett svar på “Många gäddor små… 2010-03-14”

  1. Tjena fondan!
    Här kommer länken till killarnas hemsida som tog gäddan på 13kg bortanför ditt dagen då jag och Peter var på besök.
    http://fiskejunkies.kicks-ass.net/?p=654

Lämna ett svar