Det är ju så här det skall vara ! 2010-03-13

Av Fondan, 2010-03-13 18:35

Fantastisk dag !

Upp kl 6 och -12 grader på termometern. Snabb frukost med  kaffe & macka och ner till sjön och ut på isen där Björn redan hunnit sätta ut första angeldonet i de förborrade hålen. Fäll redan innan 3:e donet var riggat och 20 minuter senare hade vi landat 4 gäddor i soluppgången. Inga stora saker men jädrar vad vi sprang… Sedan var det lugnt i 3 kvart och vid 8-tiden satte det igång igen vilket resulterade i ytterligare några gäddor och bomfäll i den nu allt mer stigande temperaturen. 

Efter lite molnighet under någon timme blev himlen sedan klarblå, solen sken och temperaturen passerade nollstrecket. Dags att ta fram solglasögonen !

Sedan fick vi trevligt sällskap av Björns systerson Johan och kompis Jonas med familjer och eftersom vipporna vägrade räta ut sig blev det pimpelfiske i stället. Björn hade precis innan drillat upp en abborre (som vi tyvärr inte vet vikten på eftersom digitalvågen inte ger utslag under 10 gram) men han blev ändå ägd av Johan som senare överlistade en snorgärs! Antagligen hade inte den heller fått vågen att ge något utslag men  fn vet om den inte var liiite större…

“Visst nappar det”…

Det var så varmt och gött att man tappade koncentrationen på vipporna men när någon plötsligt hojtade till att det fällt en bit bort blev det rusning och stor förväntan.

Hallå där nere !

Tyvärr var det bom denna gång men på nästa fäll fick Björn upp en fin borre på strax över halvkilot (0,54 för att vara exakt).

Sedan följde sedvanlig grill och kaaw me bröö innan det var dags att summera dagen. Vi konstaterade att ingen gädda varit synlig efter kl 10 och med tanke på hur fällen varit därefter pekar mycket på att det är abborre som är i farten mitt på dagen och dessa är ju inte så lätta att få fast på en triangelkrok. Samma misstanke vi hade förra helgen alltså. En annan reflektion vi gjorde var att vi idag fick mest fisk på hålen längst ut. Tidigare i vinter har det givit bäst utdelning på lite grundare vatten. Så därför avslutade vi dagen vid 13-tiden med att borra upp ytterligare några hål en bit ut så får vi se vad det ger i morgon.

Som sagt, en helt fantastisk dag på isen idag ! Visst kunde gäddorna varit större men vi fick ju ändå hyfsat många och så länge pb ligger under 10 kg skall man ju ha något att se fram emot!

I morgon ställer jag klockan på 5.30…

Lämna ett svar