Fisketur i vårvärmen 2010-05-20

Av Fondan, 2010-05-20 23:48

Äntligen lite vårvärme ute och även om det mullrade lite i kanterna tyckte vi det var safe att ge oss ut på en liten kvällstur. Martin var laddad till tänderna för sin första jerk-gädda och tog plats stående i fören medans Christian och jag kastade och trollade med lite mindre wobblers. Det tog inte många minuter förren jag lyckades landa första gäddan men sedan dröjde det en stund innan vi kom igång. Ja, inte var det någon storlek att skyta med och Christian tyckte det var synd att han inte tagit med sig gäddmetesprylarna då det mesta vi fick hade funkat mer eller mindre som betesfisk…

Martin började nu så smått misströsta på det här med jerkfiske och inte såg han lyckligare ut när jag lyckades kroka en lite större gädda.  Men precis som vi skulle fotografera den börjar han yla och vifta med spöt !

Eftersom vi såg att hans gädda var större än den vi just höll på med så satte vi i stället snabbt tillbaka den i vattnet igen och hjälpte Martin med landningen. Strax över 4,3 kg blev det och det är ju en klart godkänd jerk-premiär. Grattis Martin !

Vi fortsatte sedan med lite trolling på djupare vatten utan resultat och beslöt oss för att avsluta med lite kastande i en grund vik. Jag fick ett hugg på första kastet men vi såg bara skymten av vad vi tror var en fin abborre men Martin lyckades precis därefter jerka tag i en gädda till. Strax över 4 kilo vägde den så även det var ju hyfsat godkänt.

Nu började det mullra rejält en liten bit bort och när vi såg en kraftig regnridå närma sig snabbt  plockade vi upp grejorna och drog full gas hem. Vi hann precis iland när det började regna så där hade vi tur! Summerat blev det en bra och trevlig tur och det känns riktigt härligt att äntligen kunna njuta av fisket utan att bli blåfrusen om fingrarna och behöva klä sig som en michelingubbe…

Ett svar på “Fisketur i vårvärmen 2010-05-20”

  1. Ja det var en riktigt kul fisketur :)
    Hade ju kunnat komma upp lite större fiskar men man får vara nöjd ändå. Gott väder(ända fram till första blixten) och några gäddor för allihop i båten.

    Det får göras om snart så vi krokar de stora firrarna

Lämna ett svar