Eftermiddag i snipans tecken… 2010-05-16

Av Fondan, 2010-05-16 22:07

Vi har väntat länge denna kalla och tråkiga vår på en premiärbåttur men i eftermiddags var det äntligen dags. Det började trögt och tog en timme innan Martin fick kontakt. Vi tog snabbt och ivrigt tag i håv och lipgrip men när varelsen närmade sig båtkanten insåg vi att vi kunde lägga tillbaka prylarna igen. En liten snipa blev det, men ok det fanns ju i alla fall liv under vattenytan…

Sedan fortsatte vi en liten stund till innan det helt plötsligt blev en faslig fart på smågäddorna. Andreas och Martin var uppe i 3 gäddor var men undertecknad hade inte ens haft minsta pill på min stora wobbler. Eftersom båda två fiskade på SavageGear 4play av mindre modell bytte jag  bete och éfter en stund var även jag med i matchen. Det var nu vi började räkna och då blev det naturligtvis tävling! Martin bytte även wobbler på hustruaspirantens spö och då dröjde det inte länge förren hon också drog sina första fiskar.

När vi sedan framåt kvällen beslöt oss för att call it a day var ställningen oavgjord mellan Martin och mig men jag hävdade att jag borde ha handicap eftersom han bröt av 2 krokar på mitt enda 4play när han lossade min första fisk… Han höll inte med och sa att det gick på ett ut eftersom jag styrde båten så att han fick mest sjögräs på kroken. På vägen hem landade sedan både Martin och Andreas varsin liten snipa vilket gjorde att Martin tog hem pokalen idag.  Storleksmässigt var det rena ”snip-julafton” men antalsmässigt var det helt ok !

Lämna ett svar