Kort rapport… 2011-06-15

Av Fondan, 2011-06-15 21:38

Idag när jag kom hem från jobbet och hoppade ur bilen kom Pierre springande och sa att min jobbarkompis stod nere vid sjön och ville låna en våg. Det var Thomas som varit ute och fiskat abborre på jigg och fluga under eftermiddagen och råkat krokat en gädda. Snabbt fram med vågen och ner till sjön och vid en första anblick såg det ut som en 10+ men efter att ha hängt upp den på vågen så visade det sig att den stannade på 9,2 kg / 107 cm. En bra bit under hans tidigare Landsjön-pb på +14 kg men ändå lite udda eftersom han fick den på en liten streamer-fluga som var mindre än gäddans hörntänder…!

Bra resultat på en liten streamer...

Lite mindre men en naggande god fighter...

Nu blev man ju allt lite fiskesugen och efter att lite senare jiggat upp några borrar på 3-5 hg till kvällsmackan blev det i alla fall en riktigt pigg 5,05:a på jerk och Buster Skitmört att trösta sig med.

I morgon är det 1-årsdagen på gädd-pb’t, då blir det nog några jerkkast…

3 svar på “Kort rapport… 2011-06-15”

  1. Fondan! Den där på 107 cm ser ut att vara samma som jag fick i vintras :) Fast då mätte vi den till 108.
    Tyckte den var bekant och tittade efter i originalbilderna så man kunde zooma lite. Om man tittar på fläckarnas mönster strax efter gälen så ser man att de går som i en böj nedåt en bit, samma på gäddan jag fick. Några till likheter fanns.

    Gäddan jag fick var rätt ljus i färgerna och inte alls lika markerade fläckar, men det ändras ju lite beroende på olika saker.

  2. Den ser även ut att ha kvar märke efter den skada som min hade i mitten på ryggen. Kolla min blogg så ser man skadan som nog var någon vecka gammal eller nåt när jag fick den. På din bild ser det ut att ha läkt bra och bara är en missfärgning i mönstret.

  3. Fondan skriver:

    Jag skall kolla lite närmare på lite fler bilder från igår och jämföra. Det jag minns av din 108:a var att den såg väldigt ”sliten” ut och hade en skada under tungan. Men om det är samma firre så har den ju repat sig fantastiskt bra för den vi släppte tebax igår var i väldigt fin kondition.

Lämna ett svar