Ål night long… 2011-06-19

Av Fondan, 2011-06-19 19:34

Satt uppe några timmar inatt mellan 00-04 och hade ”huggmässigt” ett fantastiskt roligt fiske. Körde på botten med mask och bara ett spö men det högg och pillade hela tiden, dock bara ett fåtal riktiga runs och långa spötoppsgung och ett tag trodde jag att det var några vilsna mörtar som hade problem med nattsömnen. Det regnade av och till hela tiden och tur var väl det eftersom gräsmattan var knökafull med daggmaskar så det var bara att knata runt med spöt och agna på högvis och kasta ut igen.

Vid 03.30-tiden var jag på väg att ge upp och då var det nästan dagsljus men de korta rappa snärtarna i spötoppen fortsatte så jag tänkte att det vore väl fan om jag inte skulle kunna kroka fast något i alla fall så jag fick se vad det var som retades med mig där nere. Så kom åter några snabba ryck och ett långt gung följt av slaklina så jag sträckte upp, gjorde ett rejält mothugg och fick känning. Låg långt ute med betet och fick veva in en bra stund och nu var det ingen tvekan om att det var ål i alla fall om än inte särskilt stor. Perfekt krokad i underläppen, hyfsat lång men tunn och på rätt sida av kilostrecket. Sen var det god natt.

Enda fisken denna natt, 1055g / 77cm...

Sen var det hem och sova för oss båda...

2 svar på “Ål night long… 2011-06-19”

  1. Fredrik Gren skriver:

    Nice, funderar med på att ta ett pass framåt när det blir lite stabilare väder… Har abborrfisket ”dött” helt för dig med eller? Redan algblommning i norra änden :-(

  2. Fondan skriver:

    Jo, trots eller pga sketvädret var det riktigt hett där på natten. Har aldrig gjort av med så mycket mask på ålamete tidigare…

    Och borrarna verkar inte alls vara på samma humör som förr-förra veckan. Får se om racet startar igen när det blir varmare.

Lämna ett svar