PB på odjur i trädgården… 2012-10-01

Av Fondan, 2012-10-03 19:43

Inget kul djur att springa på i mörkret...

Höstfiske blir ofta skymnings slash mörkerfiske när eftermiddagarna blir kortare och kortare. Precis lagom till att bålgetingarna som brukade hålla mig sällskap vid vattnet försvann dök ett nytt störande element upp, en Grävling!

Bålgetingar är dock ganska snälla varelser och betydligt fredligare än vanliga getingar (om man inte retar upp dom för mycket…) men det är inte så trevligt att rusa på ett napplarmskrik och få en som trasslar in sig i håret. Men betydligt otrevligare är det att rusa fram i mörkret och se en grävling framför fötterna eller som står och river i marken vid spöt. Och som om inte det vore illa nog så är dom väldigt glada i att äta feta daggmaskar och då blir det helt plötsligt allvarlig konkurrens. Mina stora, fina, feta daggmaskar till ålmetet! Där gick gränsen så jag bad kommunens jägare att få låna en fälla att ställa i trädgården. Det där med att fånga djur i bur har ju inte varit riktigt min grej med tanke på mina misslyckade försök med mörtstuga så förhoppningarna på ”grävlingsstugan” var inte direkt på topp. Efter 5 dagar var jag nära att ge upp även denna fångstmetod men på lördagsmorgonen när jag tittade ut såg jag att fällan slagit igen och grävlingen var fast! Så nu är det äntligen odjursfritt på stranden och höstfisket kan fortsätta ostört.

Övrigt fiske (efter fisk…) senaste veckan har begränsat sig till bottenmete efter stor mört, några pass gäddmete och lite spinnfiske i mörkret. Mört har det varit väldigt gott om en bit ut på djupet men höstgäddorna är fortfarande lite trögflirtade. Men det har börjat lossna lite nu på slutet och förhoppningsvis kommer det igång ordentligt inom kort.

Dubbel-mört...

1 cm från 100...

6 svar på “PB på odjur i trädgården… 2012-10-01”

  1. Björn Hegestrand skriver:

    Anders säger: Det där med att fånga djur i bur har ju inte varit riktigt min grej med tanke på mina misslyckade försök med mörtstuga.
    Denna kommenter är väl inte riktigt okej. I och för sig har du ju svårt att få Mört i mörtstugan. Men satt det inte en liten koltrast i mörtstugan för ett par år sen?
    Fin Gädda förresten! Vikten är viktigare än längden. Tala nu om vad den vägde.

  2. Fondan skriver:

    Korrekt iakttagelse Björn, lite syftningsfel där. Det har ju blivit ett och annat djur men aldrig den sort det var tänkt. Förutom Koltrast har ju mörtstugan också levererat en massa dm-stora gäddor och en hel del småabborrar.

    Och om nu inte länden spelar någon roll så det så vackert heter så vägde den 6 kg, gäddan alltså.

  3. Maria Eklund skriver:

    Tack för att Du tog tag i det hela. Det va inte kul att springa på den i mörkret här ute. Nu kan vi förhoppningsvis vandra tryckt på industrigränd igen. Gå det få fällor till ”fiskförsäljare” tror Du?

  4. Skönt att se att någon håller igång med fisket!

    Kanske skulle du ta i så du fiser och kasta en mörtstuga så långt ut du bara kan, och se till att ha ett tiotal meter lina så klart :) låt den sedan ligga där med en frusen mäskklump i 4 dagar innan du kollar den. Är det dåligt med mört så kastar du ut den ännu en gång på exakt samma plats men kan vänta i 2 eller 3 dagar innan du kollar stugan.

  5. Fondan skriver:

    Mörtarna verkar ha dragit ut mot djupet nu och hugger på bra på bottenmete med feederkorg så stugfisket får vila till vintern. Men tyvärr mörknar det för fort på kvällarna för gäddmete så det blir till att roa sig med lite ytfiske i kolmörkret i stället.

    Har skaffat en paraplystuga och den skall definitivt provas när isen lagt sig! Nu längtar man till vintern och isfiske, eller hur !?

  6. Ja som bara den!
    Kommer på mig själv ofta nu att drömma mig bort till ismetet och tänka på utrustningen som man borde ha.

    Känns som att jag måste skaffa någon bra pulka att kunna lasta sakerna på.

Lämna ett svar